Ajakiri

Eesti restoranid Lõuna-Aafrikas. Joyce ja Mihkel Manglus
29. January 2018

Info Eesti restoranide kõrgest tasemest ja meie kokkade suurepärastest ametioskustest levib üha kaugemale. Sellesse riiki ei ole Eesti kokkadel seni töiseid reise toimunud. Ei ole olnud ka erilist põhjust. Kuid Kaplinnas ning selle lähemas ümbruses viimase kolme aasta jooksul toimunud muutused on teinud selle piirkonna toiduhuviliste jaoks hoobilt maailma üheks kõige ligitõmbavamaks sihtkohaks. Mihkel käis Aafrikas teisi õpetamas ja ise õppimas.

Loe edasi

Maitsev Leedu
15. January 2018

Eestlastele on Leedu tuttav maa. Vähemalt nii me ise arvame. Kõik on seal käinud, kõik on seal nähtud. Ometi võivad mõned muutused toimuda välgukiirusel. Toiduteema näiteks ei ole Leedu puhul kunagi olnud eriliseks kõneaineks. Muidugi sai seal söönuks, kuid erilisi hetki ja jagamisväärseid muljeid ei tekkinud.

Loe edasi

Alter Ego teine tulemine
11. January 2018

Alter Ego on Rotermanni kvartali üks vanematest restoranidest. Vahepeal on kvartali söögikohtade arv jõudsalt kasvanud ning vanemad olijad kipuvad jääma tähelepanust kõrvale. See on viga. Katsetused tapaserestoranidega Tallinnas on jõudnud niikaugele, et vaid üks ehedalt Barcelona-hõnguline restoran ongi veel jäänud.

Loe edasi

Edasi, tagasi ja edasi-tagasi. Vaade restoranı Moon eduloo köögipoolele
8. January 2018

Mäletan Roman Zaštšerinskit kümme aastat tagasi, kui Eesti Maitsed avalikustas esimese meie restoranide TOP30. Tema lootsitud Ö uhkeldas selle tabeli tipus ning Romani jalad ulatusid maa peale vaid hädavaevu. Ta tundus vahest veidi vähem siiras ja südamlik, kui praegu, või jäid need omadused lihtsalt väga suure enesekindluse ja ambitsiooni varju. Igatahes oli kogu maailm “he’s cup of tea” ja üleilmne tunnustus oli vaid aja küsimus. Kõige lähema aja. Tee sai viia ainult edasi.

Loe edasi

Nautilus – nelja näoga restoran
3. January 2018

Aasta on küll juba uus, aga mitte kuidagi ei saa veel ühele poole juttudega sellest, mis toimus eelmisel, restoranidele väga heal aastal. Uute söögikohtade avamisi jätkus lausa aasta viimaste päevadeni. Kaua tehtud kaunikene – niimoodi võib öelda kaheaastase ettevalmistuse tulemusena lõpuks uksed avanud austribaari Nautilus kohta.

Loe edasi
?>