Ajakiri

Poke Bowl – uus hittkoht linnas
28. February 2018

Poke Bowl on koht, millesarnaseid pilte oled ehk näinud Pinteresti ja Instagrami populaarsetel toidupostitustel. Kui mõne inimese võib tõesti ka vaid visuaalse apetiitsusega kohale meelitada, siis tasub Poke Bowl’i sammud seada ka kõigil maitseelamuste ihalejatel. Kuigi koht on olnud avatud vaid napp kuu, on juba välja kujunenud oma klientuur, kes neid igapäevaselt külastavad. Pole ka ime – kahe minutiga valmiv poke-kauss viib keele alla.

Loe edasi

Tšempionid. The Test Kitchen (Cape Town)
23. February 2018

Meil on liiga palju kombeks vaadata seda, mis toimub Põhjamaades. Ja siis võtta seda eeskujuks ilma kaugemal toimuvaid arenguid tähele panemata. Maailma teises otsas asub maa, mille nimi on Lõuna-Aafrika Vabariik. Ja selle maa kõige alumisemas otsas Cape Townis ning linna ümbruses toimuvad arengud, mis võiksid toimuda ka meil.

Loe edasi

Eesti restoranid Lõuna-Aafrikas. Salt
19. February 2018

Veinimaja Creation asub luulelise nimega asukohas – orus nimega Hemel en Aarde ehk Taeva ja Maa orus. Kuidas taevas ja maa siin sagedasti omavahel kohtuvad, on alumiselt pildilt hästi näha. Lõuna-Aafrika kohta jahe ja niiske kliima teeb oru ideaalseks veiniviinamarjade kasvatamise kohaks.

Loe edasi

Tšempionid. NOA
16. February 2018

Kui Läti restoranide suveräänne lipulaev Vincents tõdeb, et tippu pääseda on lihtsam, kui seal püsida, ei pruugi see üldse olla nii. OKOst välja kasvanud restoranide grupp sai mõni aeg tagasi uue nime – Siigur Restoranid. Kuigi grupi areng tundub kõrvaltvaatajale roosiline, otsekui mesilase lend ühelt õielt teisele, ei ole see alati nii olnud.

Loe edasi

Tšempionid. Vincents
12. February 2018

Vincents on Lätis klass-omaette-restoran. Ei tea midagi sarnast mitte ühelgi naabermaal, ka Eestis mitte. Niisuguseks kujunemine, et parimaks peavad Vincentsi praktiliselt kõik, on aeganõudva ja erilise töö tulemus. Need, kes väga tahavad selliseks saada, peaaegu kindlasti ei saa, sest tegemist on tulemuse, mitte eesmärgiga. Ja veel – tegemist on kõikide teiste arvamuste summaga, mille hulka iseenda oma ei kuulu.

Loe edasi

Tšempionid. Nüman
8. February 2018

Kui kiiresti toimuvad praeguses restoranimaailmas tõusud (ja ka langused), seda näitab ilmekalt Nümani lugu. Restoran, mis vaid aasta vanune, tõusis hoobilt Leedu kõige paremaks ning jagab Baltimaades kolmandat poodiumikohta meie Alexander Chef’s Table’iga.

Loe edasi

Tšempionid. Geranium
5. February 2018

Räägi, millistes restoranides sa sööd ja ma ütlen sulle, kes sa oled. Võib kõlada kummaliselt, aga järjest enam nii see on. Valik, kuskohas ja mida süüa on kasvanud nii suureks, et iga söögikord kodunt väljas ei ole ammu enam lihtsalt kõhu täitmine, vaid üha rohkem elustiili peegeldus. Restoranikülastus on sõnum kõigile teistele ja iseendale ka. Näitab kas kultuuri või kultuurtitust, peegeldab arusaamasid ning tõekspidamisi.

Loe edasi

Uus OKO – elamus lihtsast toidust
1. February 2018

Haabneemes, maalilises mererannas, asub uue tulemise teinud OKO. Oma kontseptsioonis on restoran teinud 360-kraadise kannapöörde. Kui varasema restorani toitu võis nimetada pigem fine dining’u poole kalduvat, siis uuenenud OKOs see nii pole. Lihtsalt öeldes pakuvad nad nüüd restoranitasemel kiirtoitu, kus ühte menüüsse on kogutud kõigi inimeste lemmikud road. Need on lihtsad ja tuttavad toidud uues erilises võtmes.

Loe edasi
?>