Ajakiri

Muhu leib on suurem, kui saar ise
25. May 2018

Muhu Kohvik ja Pagarid Tallinnas Poordi tänavas on sümboolne koht. Siit saab alguse Muhu leiva järgmine ring arenguspiraalil. Aga enne järgmisele minekut käime kiiresti läbi esimese.

Loe edasi

Kotzebue maitsed
22. May 2018

Maadeavastaja Otto von Kotzebue’d meenutavad Tallinnas tänav ja Harjumaal mõis, Alaskas aga lausa tema nime kandev linn. Kõue Mõis on sisustatud Kotzebue värvikatest reisidest inspireerituna. Seal tasub kindlasti veeta vähemalt üks öö. Kotzebue tänaval on just valmimas Otto maja, mis algselt oli ehitatud hoopiski NSVL kommunistliku partei rajoonikomitee hooneks. Siis sai sellest maksuameti maja ja nüüd lõpuks elumaja.

Loe edasi

Õhtusöök mitte millestki
17. May 2018

Bea Johnson ja Peeter Pihel asuvad üks ühes ja teine teises maailma otsas. Nad tegelevad piisavalt erinevate asjadega selleks, et omavahel üldse mitte kokku puutuda. Aga ometi see juhtus. Mõneti sümboolse ja põgusa kokkupuute peamine põhjus on alalhoidlik mõtteviis – ära viska minema seda, mida on võimalik kasutada.

Loe edasi

Mõisarahvas ja talutoit. Pädastel sai ring täis
3. May 2018

Kuidagi on niimoodi välja kujunenud, et igal kevadel läheme korra kaema, mis toimub Pädastes. Heas restoranis on peakoka vahetus harva juhtuv suur sündmus, millega seoses alati spekuleeritakse palju. Otsitakse intriigi, skandaali, mida iganes… Pädaste restoranis Alexander vahetuvad peakokad palju sagedamini, kui mujal. Aga nemad on sellest välja kujundanud hoopis midagi firmamärgi taolist, mis aitab restoranil olla pidevas arengus ja alati aktuaalne.

Loe edasi
?>