Ajakiri

Test post
30. April 2018

  1902 kevadel ostis Oskar Lutsu isa Palamuse kingsepp Hindrik Luts Rakkes Miku talu. Seal kirjutas Luts oma esimese näidendi „Joosep Ärkla” ja „Kevade” alguspeatükid. Vana rehetare on lammutatud, säilinud on mõned nende istutatud õunapuud ja hulgaliselt pärni ümber rohtaia. Hiljem elas kirjaniku isa endises vallamajas (Faehlmanni 18), kus oli ka kingsepatöökoda. 1903. aastal korraldas […]

Loe edasi

Tabac – seda ei osanud oodata
30. April 2018

Tabac asub Tallinna vanalinnas kurikuulsa Suur-Karja tänava servas. Kahtlane on see tänav isegi nende jaoks, kes sinna kaua aega jalgagi pole tõstnud. Tegemist ju tuntud lärmi-tänavaga, mille asukatel on õhtuti raske sõba silmale saada. Lärm tänaval kasvas üle lärmiks meedias ja mujalgi. Ka see oli vali ning kestis kaua.

Loe edasi

Leib & Torres – nii ei tehta
19. April 2018

Aga nad tegid seda ometi. Torrese veinimaja ja Leib Restot ühendab konservatiivne ja jätkusuutlik suhtumine kõigesse, mida nad teevad. Torrese teekond lihtsate veinide valmistajast maailma üheks kõige prestiižikamaks veinimajaks on olnud kiire ja muljetavaldav.

Loe edasi

Mida oodata aastaselt papagoilt?
12. April 2018

Kui Parrot MiniBar aasta tagasi Vana-Posti tänaval uksed avas, oli kõhklejaid ja kahtlejaid kõvasti. Tegemist ei olnud mingi järjekordse restoraniga, mis soovib meeldida kõigile, kuulab kõiki ja proovib teha ka seda, mida “kõik” soovivad.

Loe edasi

Jahu tänavagurmee – söögikoht, mille sulgemise aeg on ette teada
5. April 2018

Kõlab ähvardavalt? Sugugi mitte. Kõigel, mis ei ole igavene, on oma elukaar. Aga miks rääkida juba sulgemisest koha puhul, mis just äsja avati? Ikka seepärast, et tegemist on Jahu ühe eripäraga. See söögikoht on loodud kolmeks aastaks, sest kolme aasta pärast on samale kohale planeeritud juba hoopis uus hoone.

Loe edasi
?>