Ajakiri

Mida oodata aastaselt papagoilt?

12. Aprill 2018

Kui Parrot MiniBar aasta tagasi Vana-Posti tänaval uksed avas, oli kõhklejaid ja kahtlejaid kõvasti. Tegemist ei olnud mingi järjekordse restoraniga, mis soovib meeldida kõigile, kuulab kõiki ja proovib teha ka seda, mida “kõik” soovivad.

Sellest, et tegemist on eristuva kohaga, saab aimu juba aknast sisse vaadates. Edev sisekujundus on äratanud tähelepanu kaugemalgi. Just võttis Parrot vastu (välja)kutse pista rinda teiste maailma kõige ilusamate ja edevamatega London Design Awardsi võistlusel. Ootame tulemusi huviga.

Aga mitte vaid sisekujundus ei ole Parrotis omamoodi, vaid kogu kontseptsioon. Süüakse siin kas näppude või pintsettidega (nuge-kahvleid-lusikaid tõepoolest ei ole) ning leiba ei pakuta. Need on vast kaks kõige suuremat jahmatust ehteestlase jaoks. Söögid serveeritakse “lendudena” ja on mõeldud omavahel jagamiseks. Portsjonid on pisikesed ning kahtlus kas-kõht-saab-ikka-täis kestab kuni hetkeni, millal kõht täiesti ootamatult saabki täis.

Kõige parem viis Parrotit mõista on tellida Linnutee. See on maitsmismenüü, kuhu kuuluvad praktiliselt kõik toidud, mida Parrot pakub, kaks välja arvatud. Kui kohalikku inimest võib kõik see, mida Parrot teeb, kohutada (kas heas või halvas mõttes, aga kohutamata ei jäta), siis trenditeadlikule välismaalasele on Parrot Tallinnasse tuleku esimeste põhjuste seas. Parrot ei ole õgimiseks-pugimiseks, vaid maitsmiseks. Rohkete eksootiliste mõjutustega toitude ning samaväärsete kokteilide maitsmiseks. Sealjuures on toidud lihtsad. Üks põhitooraine pluss paar lisandit. Aga ehedaks eksootikaks piisab sellest täiesti.

Maitseme nelja. Linnu küpsis. Unagi-tüümiani makroon angerja leemest, hanemaksast, kuivatatud jogurtist ja pohlaželeest segatud täidisega. Selleks peab küll papagoi olema, et tuntud-turvalisest angerjast niisugune amps valmistada. Grillitud pärlkana. Kes ütles, et kana on igav? Krõbe nahk, mahlakas-pehme liha, millele annab täiesti erilise maitse Parroti versioon XO-kastmest. Ceviche. Siiakala tiigripiimaga. Originaalne! Granadilli cremeaux’ ja šokolaadi ganache’ga..

Üks amps äratab huvi järgmise vastu ja kui kohe Linnuteed ei telli, siis amps-ampsult jõuad ikka selleni välja, et suurem osa pakutavast saab ära proovitud. Kes sööb ja käitub ilusti, sellele avaldatakse saladus. Suurest papagoipuurist söögitoa nurgas (või ühest teisest veelgi erilisemast kohast) pääseb keldrikorrusele. Seal on..

Salabaar. Inspireeritud keeluajast. Kohaliku poliitika “saavutustega” kursisolevale inimesele täiesti ajakohane paik harjutamiseks. Joogid siin on sama eksootilised kui söögid üleval. Noppisime mõned pildile ning maitsesime mõnda. Tublid joogid, vastavad igati baari ideele.

Mida on hea aastavanusest Parrotist teada enne, kui sinna sammud seate? Eelroog-pearoog-magustoit-sööki sealt ei saa. Harjumuspäraseid jooke ei maksa küsida ega otsida. Tuleb olla valmis kogemuseks, mida teised söögi -ja joogikohad ei paku. Kui kõik see sobib, siis laua Parrotis saate reserveerida siin.

Veel

Tants austritega

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi

Narva. Meie Narva

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi

Otepää – ka maitsepealinn?

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi