Ajakiri

Tuulepealse maa maitsed. Esimene peatükk
28. September 2017

Tuulepealne maa. Kõlab väga efektselt, eks ju? Ja emotsionaalselt niisamuti. Tuulepealseks maaks võib pidada kõiki Eesti saari ja rannikualasid, kuid üks laid vastab sellele nimetusele lausa iga oma sentimeetriga. See laid on Viirelaid.

Loe edasi

Sööge, et lapsed saaksid söönuks!
25. September 2017

“Lapsed söönuks” on Eesti juhtivate restoranide initsiatiiv koguda Toidupanga tegevuse toetuseks 25 000 eurot. Kuidas see saavutatakse? 9. oktoobril toimub Swissotelis nende restoranide ühine õhtusöök. Üks pilet õhtusöögile maksab 125 eurot, kokku müüakse 200 piletit.

Loe edasi

Pariisi kontrolltöö – tehtud!
22. September 2017

Veel kümme aastat tagasi oli Pariis Eesti kokkade jaoks ulmelinn – suurema osa jaoks kauge ja kättesaamatu, mõnedele hoopis aaretelaegas. Need viimased käisid sealt ideid korjamas täpselt nii nagu metsast seeni: Eestis realiseeriti see, mis Pariisis maitseti, iseenda loomingu pähe ja väherännanud publik ei suutnud uskuda oma suud, silmi ega kõrvu.

Loe edasi

Kius(atus), mis on järeleandmiseks mõeldud
19. September 2017

Juba mõnda aega on Nõmme keskuses, otse turu kõrval, avatud restoran Kius. Uksest sisse astudes saab kohe selgeks, et Kiusu avamine ei ole enam mingi uudis. On teisipäeva varajane õhtupoolik, aga kõik lauad on reserveeritud.

Loe edasi

Bocca. Legendi ärasaatmine
15. September 2017

Täna algav nädal jääb kultusliku staatuse saavutanud restorani Bocca viimaseks. Legendi ärasaatmine toimub soliidselt ja rahulolevalt. Kui kellegi silmades saavadki olema pisarad, siis rohkem rõõmust, kui kahjutundest. Oma töö niisugusest viljast nagu on olnud restoran Bocca, ei oska paljud restoraniettevõtjad isegi mitte unistada.

Loe edasi

Joogipakkumisse Eesti restoranides hakkab lisanduma värvi
11. September 2017

Selle eest, et meie restoranides jäävad joogid söökidele alla, on neid sarjatud sellest ajast peale, kui jookide pakkumist söökide kõrval tähele panema ja väärtustama hakati. Veel mõni aasta tagasi oli meil praktiliselt ainult üks restoran – Dominic –, kus korraldati veinimeistrite õhtusööke. Viimasele lisandusid Ribe ja Leib, korraks pälvis tähelepanu ka Platz. Nende jaoks, kes teavad, on alati olemas olnud Gloria Veinikelder. Ja oligi kõik.

Loe edasi

The Seafood Bar ja Finlandia Caviar. Nemad jäävad!
5. September 2017

Huvitavad lood kala ja mereandide söömise võimalustega mereäärses linnas muudkui jätkuvad. Läbi aastate oleme tundnud muret, et ükski kalarestoran Tallinnas ei taha pidama jääda. Neid on avatud ja suletud kokku juba lugematu arv. Sellel aastal on Tallinnas juurde tulnud kaks mereandidele spetsialiseerunud söögikohta: The Seafood Bar ning Finlandia Caviar. Ja on põhjust arvata, et need jäävad ka püsima.

Loe edasi
?>