Ajakiri

ART PRIORI “VAIKNE” KOKANDUS
31. January 2017

Möödunud aasta lõpp tõi kaasa mitu väga olulist muudatust Eesti restoranimaastikul, mis kindlasti muudavad oluliselt edaspidist elu. NOA sulges Peakoka Poole ning avab selle peagi uuel kujul ja uue peakokaga. Pädaste avas Chef’s Table’i Tallinnas, Tchaikovsky peakokk Vladislav Djatšuk avas oma restorani Mon Repos. Art Priorist lahkus Orm Oja ning peakokakulbi võttis enda kätte Mart Klaas.

Loe edasi

CRU – VIRU TÄNAVA UUS NÄGU
26. January 2017

Räägitakse, et kui kusagil on vähemalt üks hea restoran, hakkab teisi tublisid selle lähemas ümbruses peagi juurde tekkima. Viru tänav on Tallinna vanalinnas üks kõige olulisemaid. Siit kaudu esimest korda vanalinna sisenedes saab suur osa linna külalistest siin ka esimese toidumaitse suhu.

Loe edasi

NEIKID – AJUTISELT LÕUNASÖÖGIRESTORAN
22. January 2017

Kodunt väljas söövad eestlased endiselt väga konservatiivselt. Restorani minnakse peamiselt midagi tähistama. See, mida tähistatakse, võib mõnikord olla väga leidlik, kuid restoranis söömisse suhtumist, kui millessegi erakordsesse, see ei muuda.

Loe edasi

TRÜHVEL TORDI PEAL
19. January 2017

Kui Telliskivi keskust kujutada ette ühe suure tordina, siis oleks restoran Trühvel kirsiks sellel tordil, ehk kõige “restoranim” söögikoht. Niisugune on Trühvli ambitsioon. Hinna- ja sisekujundusega on see kindlasti saavutatud, aga sööjate nimel käib Telliskivis võistlus iga päev. Just nimelt võistlus ja mitte võitlus, sest konkureerivaid söögikohti ühendab kõigepealt huvi, et söödaks Telliskivis ja mitte […]

Loe edasi

MEAT. KELLE LIHA ON PARIM?
17. January 2017

Eestlane on lihasööja rahvas. Sealihaga oskame toimetada väga otstarbekalt. Muude lihadega on arenguruumi rohkem. Eriti suur väljakutse (ja samas ka võimalus) on veiseliha.

Korralikud lihapoed ja -restoranid hakkavad riburada tekkima. MEAT on selles ahelas kõige uuem tegija. Enne aastavahetust avatud restoran-pood sai õigelt ajastatud avamisega rohkelt tähelepanu, aga oma koha kätte võitlemine seisab alles ees.

Loe edasi

MON REPOS – KADRIORUS LÄHEB PÕNEVAKS!
14. January 2017

Mon Repos on tähelepanuväärne restoran. Maja uksed ei olnud veel täiesti avatud, kui juba pudenes esimene tunnustus. Kolleegid, Eesti kõige paremate restoranide peakokad, hääletasid Vladislav Djatšuki Aasta Tegijaks. Töö eest, mille vilju keegi veel ei olnud maitsnud, kuid mille imepärasuses keegi ei kahelnud.

Loe edasi

ISE TOODUD, HÄSTI TOODUD
6. January 2017

Äsja lõppenud aasta tõi kaasa värsked tuuled joogipakkumises. Uksed avasid Enoteca Lucca telemaja kõrval ning Wine Not? vanalinnas. Mõlemad on erilised selle poolest, et veinikauplus ja söögikoht on üheskoos. Söögi kõrvale sobiva veini saab valida otse riiulilt. Meeldima hakanud veini võib pärast sööki poest kaasa osta. Joogid poe ja söögikoha jaoks imporditakse Eestisse peamiselt poepidaja enda poolt.

Loe edasi
?>