Ajakiri

NEIKID – AJUTISELT LÕUNASÖÖGIRESTORAN

22. Jaanuar 2017

Kodunt väljas söövad eestlased endiselt väga konservatiivselt. Restorani minnakse peamiselt midagi tähistama. See, mida tähistatakse, võib mõnikord olla väga leidlik, kuid restoranis söömisse suhtumist, kui millessegi erakordsesse, see ei muuda.

Eriti kehvad on lood lõunasöögiga. Ilmselt, kui vähegi kannataks, jätaks eestlane argipäeval lõuna üldse söömata. Aga, et kõht ikka väga nõuab, siis topitakse sinna midagi. Enamasti seda, mis kõige lähemal. Väga head restoranid on proovinud pakkuda tõsiselt häid lõunasööke kohati naeruväärse raha eest, aga võta näpust, inimesed ei tule. Kugistavad kusagil lähedal mingi pooltoidu täpselt sama raha eest sisse ning on omadega rahul.

Restoran Neikid ja selle peakokk Hardi Nurmine on Eestis vast ühed kõige julgemad piiride kompajad. Nüüd, kus teised enam nii väga ei üritagi, on Neikid mõna aega avatud pelgalt lõunasöögirestoranina

Hardi viis teha süüa on üks kõige isikupärasemaid Eestis. Maailmas piisavalt palju ringi liikununa, paneb ta taldrikule ühtekokku ootamatuid koosluseid, mille peale tihti lihtsalt annab tulla. Piisavalt sageli leiab sealt aga midagi niisugust, mille olemasolust ei pruukinud varem üldse teada. Niisuguste üle-maailma-toitudega hoidis Hardi pikka aega Eesti kõige paremate hulgas eelmist restorani, kus ta täöötas – Kõue mõisa restot Kaheksa Jalga.

Hirvepargi ümbruses aga jalutab ringi hoopis teistsugune seltskond, kui käis Kõue mõisas. Õhtusel ajal, eriti talvel, siia sõna otseses mõttes eksitakse. Sestap võtab Neikid ette julge eksperimendi ning on aasta alguses lahti ainult tööpäeviti ning ainult lõunasel ajal.

Need söögid ja joogid pildistasime veel siis, kui Neikid pakkus viimaseid kordasid õhtusööki. Kartulipuder musta kaaviari ja pitsi viinaga jääb ootama järgmisi õhtusöögi aegu. Muus Neikidi õhtusöögid lõunasöökidest ei erinenud. Menüü oli lühike mõlema puhul. Kvaliteetse ja fantaasiaga tehtud komest toidust lõunasöögi saab Neikidis kümne euro eest. Kopsaka pearoa eest tuleb välja käia 5.50. Tegemist ikkagi on restoraniga selle sõna kõige paremas mõttes. Kindlasti pöörake tähelepanu kokteilikaardile ning nädala veinivalikule.
Neikid on erinevate meeleolude restoran. Hirvepargi veerele tasub minna isegi pelgalt söögi pärast. Seal on isegi kaks suurepärast restot. Neikid praegu vaid nädala sees ja päevasel ajal, ning Koržetsite kalaresto Kalambuur vastupidiselt, teisipäevas reedeni ainult õhtuti ning laupäev-pühapäev terve päeva. Paremat jätku jalutuskäigule läbi pargi annab välja mõelda.

Veel

Eesti kokakoondis sõidab medaleid tooma

  Sellel nädalal sõidab Eesti kokakoondis olümpiale medaleid tooma. Kõlab upsakalt? Üldsegi mitte. Kokakoondiste olümpiavõistlus toimub huvitavas formaadis, kus iga koondis võistleb sisuliselt iseendaga. Iga võistkond peab valmistama kolmest roast koosneva menüü 110-le inimesele ja seitsme roaga degustatsioonimenüü 14-le inimesele. Mõlemaid hinnatakse eraldi. Maksimaalse soorituse...
Loe edasi

Saaremaa hirv jäi alla Lapimaa põdrale

  Sellel nädalal sõidab Eesti kokakoondis olümpiale medaleid tooma. Kõlab upsakalt? Üldsegi mitte. Kokakoondiste olümpiavõistlus toimub huvitavas formaadis, kus iga koondis võistleb sisuliselt iseendaga. Iga võistkond peab valmistama kolmest roast koosneva menüü 110-le inimesele ja seitsme roaga degustatsioonimenüü 14-le inimesele. Mõlemaid hinnatakse eraldi. Maksimaalse soorituse...
Loe edasi

Gobi. Gruusia köögi kolmas nägu

  Sellel nädalal sõidab Eesti kokakoondis olümpiale medaleid tooma. Kõlab upsakalt? Üldsegi mitte. Kokakoondiste olümpiavõistlus toimub huvitavas formaadis, kus iga koondis võistleb sisuliselt iseendaga. Iga võistkond peab valmistama kolmest roast koosneva menüü 110-le inimesele ja seitsme roaga degustatsioonimenüü 14-le inimesele. Mõlemaid hinnatakse eraldi. Maksimaalse soorituse...
Loe edasi