Ajakiri

Põhja-Euroopas on viis täiuslikku restorani
15. July 2024

Viimati sai võrrelda Eesti restoranide taset Põhjamaade ja Baltimaade restoranide tasemega 6 aastat tagasi. Siis ilmus esimene ja paraku ka viimane White Guide, mis soovitas kõige paremaid restorane kogu regioonis.

Nüüd on White Guide’i asemel Austriast alguse saanud Falstaff ja kogu regiooni kõige paremaid söögikohtasid tutvustav infokogu The Best Restaurants of Northern Europe 2024 sai valmis kohe esimesel tegutsemisaastal. Mida huvitavat teejuht näitab?

Ennekõike seda, et hea toidu pärast tasub meie kanti tulla ükskõik kui kaugelt mujalt. Ja meil endil  siin laiemalt ringi vaadata niisamuti. Falstaff hindab restorane 100 punkti süsteemis ja tasemed jaotuvad järmiselt

95-100 punkti meistritase

90-94 punkti tipptase

85-89 punkti kõrgtase

80-84 punkti väga hea tase

Maksimaalse 100 punkti vääriliseks peab Falstaff  5 restorani. Alchemist ja Geranium Taanis, RE-NAA ja Maaemo Norras ja Frantzen Rootsis. Meistritasemega restorane on aga seitsme riigi peale kokku 36, sealhulgas Taanis 14, Norras 7, Rootsis 6, Soomes 4, Eestis ja Lätis 2 ning Leedus 1. Maksimaalsest 100-st jääb 180 Degrees by Matthias Dietheril puudu 3 ja Noa Chef’s Hallil 4 punkti. Pole paha.

Loe edasi

Restoranid UDU ja Hiis. Andis ikka oodata!
9. July 2024

See oli lausa kannatust proovile panev ootamine. Hakkas juba kummitama, et lähemate riikide restoranimaailm läheb igaüks oma teed mööda minema ja Eesti jääbki paigale tammuma. Õnneks siiski nii ei läinud. Hiljuti uksed avanud kaks restorani päästavad meie maine suvel. Sügisel on oodata veel kolme lootustandvat avamist.

Loe edasi
?>