Ajakiri

Eesti õlu – teel kulistamisest kultuuri poole

27. Märts 2018

Eesti õlu elab paraegu läbi murrangulist ajajärku. Six-pack’i-mehest diivanil televiisori ees hakkab pisitasa saama ajalugu. Õlu on jõudsalt teel samasuguse kultuuri poole, mida seostatakse veini joomisega.

Mõelge vaid, mida kõike on tehtud viinamarjade aretamisega erinevate veinide valmistamise nimel. Missuguseid nippe ja võtteid on välja mõeldud, et samadest viinamarjadest veinid eristuksid teineteisest. Seda kõike on vahva teada, jälgida ja maitsta, kuid tahes-tahtmata jääb Eesti alati viinamarjaveini tarbijaks ega saa kunagi edasiarendajaks. Teadagi miks.

Õllega on hoopis teine lugu. “Eesti vein on õlu” teavad mõned kujundlikult rääkida, ja nad ei eksi. Õlu on meie minevik, olevik ja tulevik. Väikeõllede valmistajana on Eestil viimase paari aastaga tekkinud reputatsioon, mis on järgi jõudmas ja kinni püüdmas Eesti kui hea toidu maa mainet.

Jook ja söök on loodud koos olema. Las nad siis arenevad pealegi üheskoos edasi ja toovad meile tuntust. Jälgime seda arengut huviga ning jäädvustame olulised sammud Eesti õlle teel kulistamisest kultuuriks.

Esimene lugu. Taptap

 

Teine lugu. Humalakoda

 

Kolmas lugu. TALLINN CRAFT BEER WEEK

SaveSave

SaveSave

Veel

Otepää – ka maitsepealinn?

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi

Austria reaalsus on Eestis ulme

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi

Selle suve kõige imelisem roog?

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi