Ajakiri

Eesti õlu – teel kulistamisest kultuuri poole

27. Märts 2018

Eesti õlu elab paraegu läbi murrangulist ajajärku. Six-pack’i-mehest diivanil televiisori ees hakkab pisitasa saama ajalugu. Õlu on jõudsalt teel samasuguse kultuuri poole, mida seostatakse veini joomisega.

Mõelge vaid, mida kõike on tehtud viinamarjade aretamisega erinevate veinide valmistamise nimel. Missuguseid nippe ja võtteid on välja mõeldud, et samadest viinamarjadest veinid eristuksid teineteisest. Seda kõike on vahva teada, jälgida ja maitsta, kuid tahes-tahtmata jääb Eesti alati viinamarjaveini tarbijaks ega saa kunagi edasiarendajaks. Teadagi miks.

Õllega on hoopis teine lugu. “Eesti vein on õlu” teavad mõned kujundlikult rääkida, ja nad ei eksi. Õlu on meie minevik, olevik ja tulevik. Väikeõllede valmistajana on Eestil viimase paari aastaga tekkinud reputatsioon, mis on järgi jõudmas ja kinni püüdmas Eesti kui hea toidu maa mainet.

Jook ja söök on loodud koos olema. Las nad siis arenevad pealegi üheskoos edasi ja toovad meile tuntust. Jälgime seda arengut huviga ning jäädvustame olulised sammud Eesti õlle teel kulistamisest kultuuriks.

Esimene lugu. Taptap

 

Teine lugu. Humalakoda

 

Kolmas lugu. TALLINN CRAFT BEER WEEK

SaveSave

SaveSave

Veel

Mida väiksem koht, seda suurem elamus

Suured muutused meie restoranimaastikul hakkavad võtma esimesi jooni. Isikupära on kindlasti üks nendest joontest. Rosé by Carre d’Or Uus-Volta kvartalis on väga isikupärase koha stiilipuhas esindaja.     Koha? Jah, mis kohaga on täpselt tegemist, selle peab igaüks ise enda jaoks ise selgeks mõtlema. Resto?...
Loe edasi

Eesti kokakoondis sõidab medaleid tooma

Suured muutused meie restoranimaastikul hakkavad võtma esimesi jooni. Isikupära on kindlasti üks nendest joontest. Rosé by Carre d’Or Uus-Volta kvartalis on väga isikupärase koha stiilipuhas esindaja.     Koha? Jah, mis kohaga on täpselt tegemist, selle peab igaüks ise enda jaoks ise selgeks mõtlema. Resto?...
Loe edasi

Saaremaa hirv jäi alla Lapimaa põdrale

Suured muutused meie restoranimaastikul hakkavad võtma esimesi jooni. Isikupära on kindlasti üks nendest joontest. Rosé by Carre d’Or Uus-Volta kvartalis on väga isikupärase koha stiilipuhas esindaja.     Koha? Jah, mis kohaga on täpselt tegemist, selle peab igaüks ise enda jaoks ise selgeks mõtlema. Resto?...
Loe edasi