Ajakiri

Eesti õlu – teel kulistamisest kultuuri poole

27. Märts 2018

Eesti õlu elab paraegu läbi murrangulist ajajärku. Six-pack’i-mehest diivanil televiisori ees hakkab pisitasa saama ajalugu. Õlu on jõudsalt teel samasuguse kultuuri poole, mida seostatakse veini joomisega.

Mõelge vaid, mida kõike on tehtud viinamarjade aretamisega erinevate veinide valmistamise nimel. Missuguseid nippe ja võtteid on välja mõeldud, et samadest viinamarjadest veinid eristuksid teineteisest. Seda kõike on vahva teada, jälgida ja maitsta, kuid tahes-tahtmata jääb Eesti alati viinamarjaveini tarbijaks ega saa kunagi edasiarendajaks. Teadagi miks.

Õllega on hoopis teine lugu. “Eesti vein on õlu” teavad mõned kujundlikult rääkida, ja nad ei eksi. Õlu on meie minevik, olevik ja tulevik. Väikeõllede valmistajana on Eestil viimase paari aastaga tekkinud reputatsioon, mis on järgi jõudmas ja kinni püüdmas Eesti kui hea toidu maa mainet.

Jook ja söök on loodud koos olema. Las nad siis arenevad pealegi üheskoos edasi ja toovad meile tuntust. Jälgime seda arengut huviga ning jäädvustame olulised sammud Eesti õlle teel kulistamisest kultuuriks.

Esimene lugu. Taptap

 

Teine lugu. Humalakoda

 

Kolmas lugu. TALLINN CRAFT BEER WEEK

SaveSave

SaveSave

Veel

Kaks kabedat

Lõputu võidujooks hindade ja sissetulekute vahel on praegu niisuguses seisus, kus hinnad on ennast pikalt ette rebinud. Restorani minek ei ole küll esimene meelelahutus, mis pähe tuleb. Aga kui minek ikkagi ees seisab, tahaks olla kindel, et pärast ei ole rahast tuliselt kahju. Pakume välja...
Loe edasi

Sibulate uus kodu

Lõputu võidujooks hindade ja sissetulekute vahel on praegu niisuguses seisus, kus hinnad on ennast pikalt ette rebinud. Restorani minek ei ole küll esimene meelelahutus, mis pähe tuleb. Aga kui minek ikkagi ees seisab, tahaks olla kindel, et pärast ei ole rahast tuliselt kahju. Pakume välja...
Loe edasi

Uus hing Eesti restoranimaastikul

Lõputu võidujooks hindade ja sissetulekute vahel on praegu niisuguses seisus, kus hinnad on ennast pikalt ette rebinud. Restorani minek ei ole küll esimene meelelahutus, mis pähe tuleb. Aga kui minek ikkagi ees seisab, tahaks olla kindel, et pärast ei ole rahast tuliselt kahju. Pakume välja...
Loe edasi