Ajakiri

NOK NOK. Kõige uuem

13. Oktoober 2017

Kui seisate otse restorani ukse ees, siis vaadake kõrvale vasakule. Te näete kangialuse fassaadi kummalgi pool sammastel kahe linnu kuju. Tundmatu linnu kuju, sest lähim ümbrus pommitati viimase sõja ajal maatasa ning maja praegused omanikud ei ole seni suutnud üles leida põhjust, miks need linnud maja fassaadi kaunistavad. Tai keeles on lind “nok”. Nii on need tundmatud linnud andnud nime praegu kõige uuemale Aasia köögiga restoranile Tallinnas.

Linnulennult restoranist ülevaadet ei saa. Eestuba on kokteililounge’i päralt. Seejärel tulevad järjestikku söögitoad. Keldrikorrusel on lisaks kaks privaatsemat söögituba. Korrus kõrgemal aga veel lisaks eraldi kokakooli- ja seminariruumid.

Kõik näeb autentne välja. Kui hetkeks unustada, et oled Tallinnas, siis ei pea olema suur kujutlusvõime, et ennast Bangkokki mõelda. Niisama autentsed soovitakse olla ka söögiga, mida restoranis pakutakse.

Raskesti hääldatava nimega peakokk Pensiri Pattanchaeng on loomulikult Taimaalt pärit, kuid on töötanud Tai köögiga restoranides rohkem mujal maailmas. Tallinna tuli ta Indiast. Jutukas naine ei ole ise veel päris kõiki siinseid Aasia köögiga restorane külastada jõudnud, aga ühte on juba tähele pannud. Siinsed söögikohad püüavad ehtsaid Aasia maitseid kohalikule maitsemeelele lähemale tuua. Nok Nok soovib eristuda selle poolest, et nemad kindlasti niimoodi ei tee. Seepärast oma kokakool sisse seatigi, et õpetada kõiki huvilisi tegema süüa täpselt nii nagu seda tehakse Taimaal.

Nii saabki NOK NOKi klient restoranis autentse elamuse, alustades autorikokteilidest ning lõpetades kleepuva riisiga magustoiduga, mis kõik on tõepoolest niisugused nagu Taimaal käinud mäletavad. Pärast esimest tekib tõmme külastada restorani uuesti, täpselt nii nagu tõmbab Taimaale tagasi kõiki neid, kes seal korra käinud.

SaveSave

Veel

Kõige paremad restoranid. Meil ja mujal maailmas

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi

Kaks kabedat

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi

Sibulate uus kodu

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi