Ajakiri

NOK NOK. Kõige uuem

13. Oktoober 2017

Kui seisate otse restorani ukse ees, siis vaadake kõrvale vasakule. Te näete kangialuse fassaadi kummalgi pool sammastel kahe linnu kuju. Tundmatu linnu kuju, sest lähim ümbrus pommitati viimase sõja ajal maatasa ning maja praegused omanikud ei ole seni suutnud üles leida põhjust, miks need linnud maja fassaadi kaunistavad. Tai keeles on lind “nok”. Nii on need tundmatud linnud andnud nime praegu kõige uuemale Aasia köögiga restoranile Tallinnas.

Linnulennult restoranist ülevaadet ei saa. Eestuba on kokteililounge’i päralt. Seejärel tulevad järjestikku söögitoad. Keldrikorrusel on lisaks kaks privaatsemat söögituba. Korrus kõrgemal aga veel lisaks eraldi kokakooli- ja seminariruumid.

Kõik näeb autentne välja. Kui hetkeks unustada, et oled Tallinnas, siis ei pea olema suur kujutlusvõime, et ennast Bangkokki mõelda. Niisama autentsed soovitakse olla ka söögiga, mida restoranis pakutakse.

Raskesti hääldatava nimega peakokk Pensiri Pattanchaeng on loomulikult Taimaalt pärit, kuid on töötanud Tai köögiga restoranides rohkem mujal maailmas. Tallinna tuli ta Indiast. Jutukas naine ei ole ise veel päris kõiki siinseid Aasia köögiga restorane külastada jõudnud, aga ühte on juba tähele pannud. Siinsed söögikohad püüavad ehtsaid Aasia maitseid kohalikule maitsemeelele lähemale tuua. Nok Nok soovib eristuda selle poolest, et nemad kindlasti niimoodi ei tee. Seepärast oma kokakool sisse seatigi, et õpetada kõiki huvilisi tegema süüa täpselt nii nagu seda tehakse Taimaal.

Nii saabki NOK NOKi klient restoranis autentse elamuse, alustades autorikokteilidest ning lõpetades kleepuva riisiga magustoiduga, mis kõik on tõepoolest niisugused nagu Taimaal käinud mäletavad. Pärast esimest tekib tõmme külastada restorani uuesti, täpselt nii nagu tõmbab Taimaale tagasi kõiki neid, kes seal korra käinud.

SaveSave

Veel

Eesti kokakoondis sõidab medaleid tooma

  Sellel nädalal sõidab Eesti kokakoondis olümpiale medaleid tooma. Kõlab upsakalt? Üldsegi mitte. Kokakoondiste olümpiavõistlus toimub huvitavas formaadis, kus iga koondis võistleb sisuliselt iseendaga. Iga võistkond peab valmistama kolmest roast koosneva menüü 110-le inimesele ja seitsme roaga degustatsioonimenüü 14-le inimesele. Mõlemaid hinnatakse eraldi. Maksimaalse soorituse...
Loe edasi

Saaremaa hirv jäi alla Lapimaa põdrale

  Sellel nädalal sõidab Eesti kokakoondis olümpiale medaleid tooma. Kõlab upsakalt? Üldsegi mitte. Kokakoondiste olümpiavõistlus toimub huvitavas formaadis, kus iga koondis võistleb sisuliselt iseendaga. Iga võistkond peab valmistama kolmest roast koosneva menüü 110-le inimesele ja seitsme roaga degustatsioonimenüü 14-le inimesele. Mõlemaid hinnatakse eraldi. Maksimaalse soorituse...
Loe edasi

Gobi. Gruusia köögi kolmas nägu

  Sellel nädalal sõidab Eesti kokakoondis olümpiale medaleid tooma. Kõlab upsakalt? Üldsegi mitte. Kokakoondiste olümpiavõistlus toimub huvitavas formaadis, kus iga koondis võistleb sisuliselt iseendaga. Iga võistkond peab valmistama kolmest roast koosneva menüü 110-le inimesele ja seitsme roaga degustatsioonimenüü 14-le inimesele. Mõlemaid hinnatakse eraldi. Maksimaalse soorituse...
Loe edasi