Klubi

Sügis Hoovis

17. Oktoober 2024

 

Värviküllane sügis on kohal ja restoranid vahetavad riburada oma menüüsid talviste toitude suunas. Restoranis Hoov oleks sügis otsekui õuest tuppa kolinud. Miljöö on sügise värvides nii nagu ka toidud taldrikutel ja joogid klaasides.

Kõige uuem hooajaline uudis on see, et restorani kokteilivalik on teinud tubli sammu edasi. Nii tubli, et siia tasub tulla ainuüksi nende pärast. Ja segujoogid on sobitatud ka erinevate toitude kõrvale.

 

 

Söögikaardil on esikohal viiest roast koosnev degustatsioonimenüü. Tegemist on põhimenüüst esile tõstetud roogadega. Põhimenüü ise on lühike. Neli eelrooga, kaks suppi, kuus pearooga ja kolm magustoitu. Iga roa viimistlemisel ei ole silmaga nähtavalt ja maitsetes tuntavalt töötundidega koonerdatud. Tulemuseks on maitsekooslused, mida mujalt ei leia.

Veisehakkele lisab vürtsi salsa ja tuunikalale nuikapsakreem. Lambale annab lisamaitse pihlakas ja paltusele ebaküdoonia. Viimane etendab põhirolli ka ühes magustoitudest, millele kordumatu maitse aga annab hoopis kõrvitsamoos.

Veinikaardil hakkavad tuntud nimede kõrval silma ka mõned niisugused, mida mujal ei kohta kohta.

 

 

Kui varem võis Hoovi nimetada peakokk Mark Keerdi autorirestoraniks, siis nüüd on restorani joogikaart söögikaardiga võrdselt pretensioonikas ning kokteilimeistri Sofja Demidova looming on samaväärsena peakoka poolt loodu kõrval.

 

Veel

Krabiburgerist Aston Martinini

17. novembril kuulutatakse välja Falstaff Estonia Restaurant Guide 2025. Vaatamata keerulisele olukorrale on  külalislahkuse valdkond tervikuna liikunud edasi. Ei tammu paigal, ega ole teinud ka taandarengut. Ebakindlal ajal käitutakse vaoshoitult. Kui vaoshoitus haarab suuremat osa valdkonnast, siis on kuri karjas, sest suurel pildil ei...
Loe edasi

Tutvustame Eesti parima pitsarestorani nominente. OKO

OKO on märgiline restoran Eestis. Kui esimene OKO Kaberneemes uksed avas, ei tahtnud pessimistid kuidagi uskuda, et inimesed hea toidu pärast Tallinna vanalinnast nii kaugele võiksid minna. Aga läksid. Teine OKO on nüüd teiselpool linna ja küllap on juba ainuüksi nimi see, mis paneb...
Loe edasi

Tutvustame Eesti parima pitsarestorani nominente. Pizzeria di Orm Oja

Orm Oja ümber on alati olnud noorte kokkade kollektiiv. Niimoodi sai alguse ka temanimeline pitsarestoran. Noored, teadagi, omandavad kõike kiiresti ja on siis oma tegemistes enesekindlad, aga rahutud. Selleks kevadeks oli kogu kollektiiv veendunud, et pitsast teatakse kõike. Ja kui  juba kõike teatakse, siis...
Loe edasi