Klubi

Tchaikovsky. Varem magnet, nüüd uudis

11. November 2020

Hotell Telegraaf oma restoraniga Tchaikovsky tõmbas varem väliskülalisi ligi otsekui magnetiga. Hotell kannatab välja võrdluse mistahes esindushotelliga kustahes mujal. Restorani puhul tõmmati julgelt paralleele oma maa kõige paremate söögikohtadega. Nüüd on turistid läinud, aga Telegraafi ja Tchaikovsky tase on jäänud.

Tallinna vanalinna muutumine täiesti teistsuguseks on alanud. Restoran Rado on edukas uus tulija. La Bottega jälle mitte vähem edukas vana olija. Leib resto teeb veiniklubi ja pop-up–õhtusööke, kuni tuleb kevadel välja 2.0 kontseptsiooniga. Aga mis saab Tchaikovskyst?

Muutumine ilma muutusteta

 

 

Niisuguse esimesel pilgul kummalisena tunduva uuenemise tee on valinud Tchaikovsky. Kõik näib olevat endine, ainult taldrikud laual uued. Ja see ongi hea piltlik näide selle kohta, kuidas toimub muutumine nii, et seda otsekui ei toimukski.

Restoran on ikka edasi Prantsuse-Vene köök. Peakokk Denis Golik ja restorani juht Juri Brattšik on mõlemad vanad olijad ning tunnevad maja läbi ja lõhki. Denis tuli Tchaikovskysse koos eelmise peakoka Vladislav Djatšukiga. Ja on teinud siin läbi kõik ametid lihtsalt kokast peakokani välja.

Tema esimene otsast lõpuni omapead kokku pandud degustatsioonimenüü on visuaalselt ainult veidi erinev sellest, mida tegi Vladislav. Maitsete ja nende kombinatsioonide poolest aga juba rohkem. Kammkarpi pakub koos marineeritud kõrvitsaga. Peediterriini maitse paneb elama apelsinisorbee ja kitsejuustukreemiga. Homaarileemele lisab maitseüllatuse viinamarja suteé näol.

Kohalikud inimesed, kes on piisavalt maailmataset näinud ja kogeda saanud, avastavad seda nüüd siitsamast Tallinna vanalinnast. Jah, Telegraaf kannatab välja võrdluse maailma kõige paremate hotellidega. Jah, Tchaikovsky ei tee häbi mistahes maa kõige parema restorani kõrval.

 

 

Prantsusmaa on igal pool

 

Joogid, mida toidu kõrvale pakutakse, on muutunud hoopis rohkem. Kunagine külaline eelistas Vana Maailma hinnalist luksust. Praegune külaline on pigem uudishimulik Uue Maailma suhtes. Ja nii nagu on Tchaikovsky Prantsuse-Vene köögiga restoran Tallinnas. Killukest Prantsusmaa veiniilmast leiab igalt maalt, olgu selleks Rumeenia, Ungari, Lõuna-Aafrika või Šveits.

Uue aja uus ilming on see, et maaletoojate veinivalik on tublisti kokku kuivanud nii erinevate etikettide arvu poolest kui ka kogustelt. Seepärast on joogid uue maitsemenüü toitude kõrval juba ühe korra täies koosseisus välja vahetatud. Eelmised müüdi ära ja neidsamu rohkem asemele ei saanud. Kolm aastat veinimüüjana tegutsenud Juri Brattšik on niisuguses olukorras restorani jaoks mees omal kohal.

 

Juri Brattšik ja veinivalik maitsemenüü kõrvale

 

Öö Telegraafis koos õhtusöögiga Tchaikovskys asendab lühikest reisi päris hästi. Kui Nuustakul on käimata, ei maksa Pariisi minna, ütles kunagi kõnekäänd. Uues reaalsuses on vastupidi. Kui Pariisi uudised on kõik juba tuttavaks saanud, leiab neid Nuustakult veel küllaga.

 

Reserveeri laud:

Restoran Tchaikovsky

Vene 9, Tallinn

tchaikovsky@telegraafhotel.com

Telefon: 6000610

 

Veel

Maitseküllane puhkus Eestis

Falstaff soovitab 10 hoolikalt valitud hotelli Eestis, kuhu minna maitseküllasele ja puhkusele kohe praegu, sest kevadeti  pakub Eesti külalislahkus kõige paremat hinna ja kvaliteedi suhet. Vaata nende pakkumisi siin. Seni ei ole märtsi- ja aprillikuud peetud heaks Eesti külastamise ajaks. Need kuud tähistavad talvenuest...
Loe edasi

Gobi pakub haruldasi veine

Sellest, et äsja Rotermannis avatud Gruusia restoran pakub kogemust, mida isegi Gruusiast endast ei leia, teatasime möödunud kuu alguses. Nüüd on Gobi (taas)külastamiseks üks põhjus rohkem. Siin pakutakse haruldasi veine. Hiljuti käis Luka Khinkiladze autoriköögiga tutvumas Nikoloz Khomasuridze. See noor mees on üle Gruusia...
Loe edasi

Uma. Tasus oodata

Nimi selle restorani kohta palju ei ütle? Või siiski? Kui juba kohal olete siis selgub esimese pilguga söögikaardile risti vastupidine tõde. U = Unorthodox. M = Modern. A = Asia. Uma on aasia maitsete sõprade kogunemispaik. Resto toidud ei pärine ühestki konkreetsest riigist ning...
Loe edasi