Ajakiri

Mida väiksem koht, seda suurem elamus

22. Jaanuar 2024

Suured muutused meie restoranimaastikul hakkavad võtma esimesi jooni. Isikupära on kindlasti üks nendest joontest. Rosé by Carre d’Or Uus-Volta kvartalis on väga isikupärase koha stiilipuhas esindaja.

 

 

Koha? Jah, mis kohaga on täpselt tegemist, selle peab igaüks ise enda jaoks ise selgeks mõtlema. Resto? Küllap vist… Vinoteek? Igatahes! Kohvik? Natuke nagu oleks! Kunstisaal? Miks mitte! Kohtumispaik? Absoluutselt!  Igatahes… saab siin süüa ja juua. Nautida kunsti ja suhelda kuni nõrkemiseni. Ja osta kõike koju kaasa.

Koht on tibatilluke. Kakskümmend inimest tähendab juba pungil täis maja. Ja pungil täis on maja erinevate ürituste ajal. Muul ajal on inimesi veidi hõredamalt ja selles koha võlu seisnebki. Kõik, mida siin pakutakse, on peremees Aleksander Gnutovi ja perenaine Maria Lüll Ghisoni isiklikud lemmikud. Ja räägitakse iga külalise uuteks lemmikuteks mõne minuti jooksul.

Nii intensiivset külalistega suhtlemist ja kõige tegemist külalise silmade all või lausa külalisega üheskoos, võimaldabki ainult niisugune pisiformaat. Isikupära piisab peremehe ja perenaise tegemistes kuhjaga. Kui menüüs on vorstid, siis ei ole need kindlasti tehtud mitte paremate lihalõigete jääkidest, vaid nendestsamadest kõige parematest lihalõigetest! Miks? Aleksander Gnutovile meeldib igale roale anda rohkem ja paremat maitset, kui osatakse oodata.

Maria Lüll Ghisoni teine elukoht on Provence’s Prantsusmaal. Sestap on veiniriiulis suurem osa sealt pärit veine. Kõik veinimeistrid on isiklikud  väga head tuttavad. Ja loomulikult neid veine kusagilt mujalt ei saa.

Uus-Volta rajoon on alles pooleldi valmis, aga kes kavatseb sinna korteri soetada, saab paari  Rosé’s käiguga väikese ülevaate juba resideeruvast kogukonnast ja Uus-Volta maitse suhu sõna otseses mõttes.

Praegu veel ei ole niisuguseid ülimat personaalust pakkuvaid kohti palju. Aga mõned siiski. Näiteks Aarde Pagari Leivabaar ja Stuudio. Juurdekasvu on oodata kõige lähemal ajal. Kõige parem selle juures on, et niisuguseid kohti ühendab omavahel vaid isikupära pakkumine kõige vahetumal moel. Muus osas ei ole need kohad omavahel üldse mitte võrreldavad. Ei peagi olema.

 

Rosé by Carre d’Or

Uus-Volta 9/1-40

info@carredor.ee

+372 508 9338

 

Veel

Mis oli ja mis tuleb?

  Sündmustevaene aasta Eesti restoranimaastikul on möödas ja eeldatavalt palju aktiivsem on alanud. Tegelikult oli igavavõitu Eestis, meist lähemal ja kaugemal oli elu vägagi vilgas. Naabrite soomlaste juures lausa nii vilgas, et mõne vastavatud restorani eluiga ei küündinud poolest aastast pikemaks. See peaks küll olema...
Loe edasi

Eesti kokakoondis sõidab medaleid tooma

  Sündmustevaene aasta Eesti restoranimaastikul on möödas ja eeldatavalt palju aktiivsem on alanud. Tegelikult oli igavavõitu Eestis, meist lähemal ja kaugemal oli elu vägagi vilgas. Naabrite soomlaste juures lausa nii vilgas, et mõne vastavatud restorani eluiga ei küündinud poolest aastast pikemaks. See peaks küll olema...
Loe edasi

Saaremaa hirv jäi alla Lapimaa põdrale

  Sündmustevaene aasta Eesti restoranimaastikul on möödas ja eeldatavalt palju aktiivsem on alanud. Tegelikult oli igavavõitu Eestis, meist lähemal ja kaugemal oli elu vägagi vilgas. Naabrite soomlaste juures lausa nii vilgas, et mõne vastavatud restorani eluiga ei küündinud poolest aastast pikemaks. See peaks küll olema...
Loe edasi