Ajakiri

Haapsalu on maitsete poolest selle suve linn!

2. August 2021

Senini püsis Haapsalu turvaliselt omal kohal (üli)lühikese puhkuse linnana. Öö või kaks mõnes nende suurepärases külaliskorteris (Hapsal Dietrich, Epp Maria Galeriimajutus) või -majas (Viigi Villa, Väike-Mere-Villa), söögikorrad Kärmes Küülikus ning Hapsal Dietrichis – ja tehtud!

Siis lisandusid idüllilisse puumajja vaikselt jõrm Purtse Gastro ning kunsti ja moelembene Karja Kuus. Sellel suvel veel Villa Friedheim koos restoraniga Von Gernet ja päris hiljuti Rado. Uudiseid on tulemas veelgi. 

Haapsallu kähkukale minna ei ole nüüd enam mõtet. Varuge Haapsalu reisiks rohkem aega, omalt poolt anname selleks kaks head põhjust.

 

#karjakuus & #mari. Toit ja mood

 

 

Panime tähele, kuidas laiem tuntus on aeglane tulema. Kohe hästi on näha, kuidas linna külalised ei ole linna väärtustega kursis. Kui hästi tuntud kohtades Kärmes Küülikus ja Hapsa Dietrichis on iga kell tühja laua leidmine keeruline, siis #karjakuues neid ikka leiab. 

Viimane on selle nimel ka tublisti vaeva näinud ning möödunud suve avamisest saadik muudkui laienenud. Kõigepealt viidi mood toidu kõrvalt maja teise otsa, nüüd laiendatakse terrassi. Istuge siia julgelt maha – kogete Haapsalut hoopis uuest küljest.

Kuigi süüa tehakse niisamuti ainult pitsaahjus nagu üle tee Kärmes Küülikus, on see ka ainus sarnasus kahe resto vahel. Jah, koktieli- ning flammibaarist sai aasta alguses päris restoran, mille köögis on aukohal mereannid. Toidud on moodsad samamoodi nagu maja teises otsas Haapsallu tulnud naisihullutavad kleidid. Mehed, andke neile pärast sööki aega #maris rõõmelda! Ja nautige samal ajal #karjakuue joogikaarti edasi. Uskuge, nemad saavad omadega varem ühele poole kui teie. Ja koju tagasi sõites on naispool niisama rahul kui pärast šoppingut Itaalias.

 

 

Grand Holm Marina & Östrby

 

 

See vaade on igalühele, kes kasvõi kord Grand Holm Marinas on käinud, hästi tuttav. Nüüd on võimalus mitte ainult vaadet nautida, vaid minna ka pildi sisse.

Aga kõigepealt Grand Holm Marinast. Tegemist on kohalikke väikesadamaid külastavate paadiomanike kindla lemmikuga. Siin saab kindla maa jalgade alla ja kõhu kõvasti täis. Siin pakutakse toitu, mis on meresõitjale meeltmööda ja jooke, mille seltsis ei hakka igav hiliste õhtutundineni välja.

 

 

Võõras jutt maadmööda ringiliikuvatele inimestele? Enam mitte. Tehke nii: kõigepealt reserveerige teile sobivaks ajaks kohad Grand Holm Marina ja Österby vahel seilavasse veetaksosse; siis tulge Grand Holm Marinasse tund aega varem, nautige aperitiive ja kerget joogikõrvast; siis sõitke veetaksoga Österbysse, kust leiate eest ambitsioonika köögiga rannaresto – selle suve uustulnuka. See resto veel veidi otsib oma tegu ja nägu. Aga tahtmine ning ambitsioon on sedavõrd tugevad, et saadud kogemusest räägite oma tuttavatele pikalt ja mõnuga. Nautige siin, mida hing ihkab ning jätke väike võimalus ka digestiiviks Grand Holm Marinas, kui sinna sama teed mööda tagasi jõuate.

Väike meresõit koos einega kahes erinevas restoranis annab Haapsalust mälestuse, mis püsib pikalt meeles.

 

Veel

Otepää – ka maitsepealinn?

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi

Austria reaalsus on Eestis ulme

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi

Selle suve kõige imelisem roog?

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi