Ajakiri

Haapsalu uudised

15. Juuli 2019

 

Grand Holm Marina

 

Möödunud aastal meeldis meile Haapsalu Grand Holm Marina restoran väga. Pidasime seda möödunud suve üle Eesti kohaks. Sellel aastal on resto grammi võrra parem nagu baarman Paap Pihelgas ja peakokk Demo Kaev tagasihoidlikult väidavad.

Ainuüksi ümbrus on kilogrammi võrra parem. Varasemast kahe sadama eraldi territooriumist on saanud üks. Ja kui silmal on ilusam vaadata, siis maitsevad söök ja jook ka kohe paremini.

Selle suve kokteil, mida Grand Holm Marinas kindlasti proovima peab, on Hugo. Leedriliköörist, vahuveinist, mulliveest ja mündist segujoogil on suve maitse ja välimus. Kui einet on Hugoga alustatud, siis on see paslik lõpetada vedela magustoiduga ehk segujoogiga ise tünnilaastudega maitsestatud rummist, võisiirupist, ananassimahlast ning soolast. Paap Pihelgasele on kaasa sündinud omadus anda Haapsalule sinna eriliselt sobivad maitsed.

Demo Kaev valmistab sadamarestoranile sobilikud toidud, mis kustutavad ka hundinälja ning maitsevad hästi. Veenduge ise. Marineeritud krevetisalat, ahjukartuliga koha ja vaarikahüübe maitsete üle oleks uhke ka mistahes teine söögikoht. Kaks aastat vanal restoranil on jõudnud tekkida oma klassika. Road, mis on tulnud külaliste tungival pealekäimisel menüüsse tagasi tuua. Marineeritud räimed ja sinimerekarbid ongi nüüd söögikaardil tagasi.

Laske hea maitsta. Grand Holm Marina on avatud suve lõpuni.

 

Grand Holm Marina

Westmeri 3, Haapsalu

restoran@grandholmmarina.ee

+372 47 298 84

 

 

Purtse Gastro

 

 

Jõrm õlu Metsikust Idast kipub nüüd ka läänes laiutama. Ilusa rohelise ja lillelise Haapsalu iidse kindlusemüüri ääres, kus kombeks pitsiliste linadega kaetud laudadelt kohvi juua ja kooke süüa, katab nüüd ühe idüllilise puitmaja seina suur plakat karmi kaevuri pildiga.

Õudus- või gängsterilugu siit edasi siiski ei hargne. Purtse Gastro näol on Haapsalu saanud juurde söögi- ja joogikoha, mille pärast võiksid kadedust tunda kõik ülejäänud Eesti asustatud punktid. Pubisid on Eestis palju, ka gastrodeks pretendeerivad paljud, kuid tegelikult kannavad selle nimetuse välja nii vähesed, et ühe käe sõrmigi jääb üleslugemisel mitu tükki üle.

Haapsalul on nüüd (päris) gastropubi, mille pärast tasub siia linna tulla. Eesti kõige huvitavamate lugudega ja veidi kõhedust tekitava imago’ga õlu käitub siin teiste jookide ja söökidega väga sõbralikult. Ning on iseäranis galantne pubi naiskülaliste suhtes. Kui viimastele õlu kohe üldse ei sobi, siis  pokaalile šampanjale saadetuna linna kõige paremaks pretendeeriva kohvi poolt, ei jaksa üksi daam vastu panna. Veinikaart on koostatud niisugune, et meestelgi raske otsustada, kas võtta klaas õlut või hoopis pokaal veini.

Toiduportsjonid on kopsakad. Ühest roast piisab jõrmile õllesõbrale ja pisut tema kaunile kaaslasele ka. Klassikalised pubitoidud on tehtud väga kvaliteetsest toorainest ning piisavate oskustega, et gastroks nimetamise kõrgusele seatud latt elegantselt ületada.

Kohtume Purtse Gastros Haapsalus?

 

Purtse Gastro

Jaani 2, Haapsalu

info@purtsegastro.ee

+372 67 1008

 

Veel

Otepää – ka maitsepealinn?

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi

Austria reaalsus on Eestis ulme

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi

Selle suve kõige imelisem roog?

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi