Ajakiri

999 pudelit šampanjat

9. Aprill 2019

 

See peaks olema Eesti rekord. Just nii mitu pudelit on ühe aasta jooksul üks restoran ära müünud ühe tootja šampanjat. See oli aasta või paar pärast 2004. aastat, restoran oli Vertigo ja šampanja Charles Mignoni oma.

Viisteist aastat tagasi, sellel samal 2004. aastal, jõudsid esimesed pudelid Charles Mignoni šampanjaga Eestisse. Praegused suuremad veinitundjad ja maaletoojad olid just maha jätnud Mehukatti ja Longero ning hakkasid uute jookide järele ringi vaatama. Rein Kasela aga käis  Bordeaux’s ja Champagne’is majast-majja ja kutsus suuremaid huvilisi ning tärkavaid asjatundjaid samuti kaasa.

Charles Mignonil oli väike maja suurte mõisate naabruses. See on samasugune ka 15 aastat hiljem. Peremees Bruno Mignon väga kodunt eemal ei käi. Šampanjategemine võtab kogu tema aja. Ümbruse silmis on tema väike maja tegelikust hoopis suurem. Ei füüsiliselt ega tootmise mahu pärast, vaid kvaliteedi ja reputatsiooni poolest.

Maja eest paistavad kaugelt silma erksavärvilised toolid. Nendel on kevadel hea istuda ning õues maja ees šampanjasid degusteerida. Nendesamade toolide värvid muutsid kirevaks kogu Pariisi siis, kui toimus Pariisi moenädal. Needsamad moevärvid, ülev meeleolu ning peotuju käisid möödunud nädalal ka väikesel Eesti ringreisil. Bruno poeg Guillaume tutvustas maja rariteetsemaid jooke. Vanahärra Rein Kasela paneb kokku kes teab mitmenda seltskonna Champagne’i külastamiseks. 999 pudeli rekord ootab löömist.

 

Veel

Maitsvad talvepäevad Lõuna-Eestis

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi

Viis ootamatut (toidu)kogemust

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi

Kampai on nüüd by Kim Mikkola

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi