Ajakiri

Hapsal Dietrich suvel ja talvel

16. August 2018

 

Suvel elu Haapsalus keeb. Muidu vaikne väikelinn tahaks otsekui kogu aktiivse elu suvel ära elada, et muul ajal lihtsalt olla ja kodunt väljas mitte käia. Ka hästi süüa saab suvel Haapsalus praktiliselt igal sammul. Enne lõppeb Haapsalus olemise aeg otsa, kui kõik kohad saavad läbi käidud.

Kui mujale võib minna või mitte, siis Hapsal Dietrichis PEAB käima. Ja seda iga kord, kui Haapsalus olete. Nad on selle välja teeninud. Söögikohana, mis hakkas esimesena märku andma, et Haapsallu tasub tulla kasvõi ainult selleks, et hästi süüa.

Muidu tõusude ja mõõnadega restoäris paistab Hapsal Dietrich silma oma igal ajal ühtlase tasemega. Mary-Liis Kaabel on kindla käega perenaine ja juhib restot nii, et siia oleks alati huvitav tulla.

Eesti inimesed on oma toitumisharjumustes uskumatult konservatiivsed. Kui miski asi meeldima hakkab, siis seda muudkui süüakse ja süüakse ning muust ei taheta näha ega kuulda. Et kliendid oleksid rahul, aga ka resto areneks edasi, lahendab Hapsal Dietrich samade roogade kultuse omal moel. Pikaajalisest lemmikust tartarist sai sellel suvel tataki. Igalt poolt tuttav klassikaline vasikalihašnitsel on Hapsal Dietrichis sealihašnitsel. Külma kurgisupi asemel tuli külm peedisupp. Smuutid on Hapsalis omaette toidukorra eest, siis ei ole patt veel ka magustoiduks kook võtta.

Talveks peab valmistuma suvel. Sellel talvel saab Hapsal Dietrich olema avatud iga nädal neljapäevast pühapäevani. Kärme Küüliku kangekaelne algatus meelitada inimesi ka talvel Haapsallu käima on nüüd vist lõplikult võitnud. Lisaks küülikule ja Dietrichile plaanib kuuldavasti ka Grand Holm Marina talvistel nädalalõppudel uksed lahti hoida. Nii et talvel sööme kõik Haapsalus!

 

Veel

Leedu TOP 30 restorani

  Novembris avalikustab Michelin oma Läti restoranijuhi. Leedust saab siis ainus kolmest Baltimaast, kus seni veel puudub rahvusvaheline restoranigiid. See aga ei tähenda, et Leedus paremate restoranide teejuhti üldse ei ole. Kohalik Academy of Good Food soovitab TOP 30 Leedu restorani. Käisime Vilniuses ja valisime...
Loe edasi

Depressiivsest eksklusiivseks. Viljandi lugu.

  Novembris avalikustab Michelin oma Läti restoranijuhi. Leedust saab siis ainus kolmest Baltimaast, kus seni veel puudub rahvusvaheline restoranigiid. See aga ei tähenda, et Leedus paremate restoranide teejuhti üldse ei ole. Kohalik Academy of Good Food soovitab TOP 30 Leedu restorani. Käisime Vilniuses ja valisime...
Loe edasi

Neljapäev on Haapsalu päev

  Novembris avalikustab Michelin oma Läti restoranijuhi. Leedust saab siis ainus kolmest Baltimaast, kus seni veel puudub rahvusvaheline restoranigiid. See aga ei tähenda, et Leedus paremate restoranide teejuhti üldse ei ole. Kohalik Academy of Good Food soovitab TOP 30 Leedu restorani. Käisime Vilniuses ja valisime...
Loe edasi