Ajakiri

Bordoo hea aasta

21. Märts 2018

Kas viimasel ajal restoranis Bordoo olete käinud? Kui ei ole, siis minge nüüd kindlasti, sest tänavune aasta on kogu restorani senise ajaloo kõige parem. Milles see väljendub? Ennekõike restoranide külastamise kuldreeglis: mine sellesse restorani, kus palju inimesi ees, mitte sinna, kust vaatavad vastu tühjad lauad.

Tõepoolest, kliendid on tee Bordoosse taas üles leidnud. Vahepeal võis sinna minna mistahes lahtioleku ajal ja vaba laua olemasolus ei pidanud kahtlema. Nüüd enam nii lihtsalt läbi ei saa.

Õdusa Kolme Õe hotelli restorani personaliuuendus on lõpusirgel ja järgmisel aastal ootab ees restorani interjööri värskenduskuur. Siis peaks saama Bordoo nii heaks, kui ei iial varem. Kuigi küllap on ta seda juba praegu. Restorani juhataja Evelin Johanson, sommeljee Liisi Saart ja peakokk Pavel Gurjanov on lihvinud Bordoost söögikoha, kus üks külastus tekitab huvi järgmise vastu, sest kõike, mille järgi isutab, ei ole ühe korraga võimalik ära maitsta.

Restoranil on lisaks a la carte menüüle kaks neljast roast koosnevat maitsmismenüüd nimedega Maa ja Meri ning kuue roaga pikem menüü. Hinna ja kvaliteedi suhe on paigas – menüüd maksavad 44 ja 66 eurot. Headele maitsetele lisanduvad visuaalsed efektid.

Restoran on ühteaegu nii fine dining kui casual. Toiduained, millest söök tehakse, on suuremalt jaolt need, mida kohtab ka mitmetes teistes restoranides. Selle põhjal peaks olema tegemist järjekordse iseloomutu söögikohaga… Aga just iseloom on see, mille näitamine Bordool viimasel ajal kõige paremini õnnestub.

Paveli kööki võib ilma igasuguse kõhkluseta nimetada Eesti üheks kõige paremaks autoriköögiks. Ta on Eesti esindaja selle aasta Bocuse’i kokavõistlusel, kus temalt oodatakse ja loodetakse väga palju. See tähendab, et ei midagi vähemat ega rohkemat kui kõigi aegade kõige paremat tulemust. Kodus aga ootab isa tähelepanu kaheksakuune poeg Martin. Paljude jaoks tähendaks see kõik parajat kaost, kuid Pavelit jätkub igale poole täpselt nii palju, kui parasjagu tarvis.

Paveli toitudele assisteerib restorani nimevääriline veinikaart, millega Evelin ja Liisi ei ole teinud vähem tööd, kui Pavel toitudega. Teenindusest on saanud asjatundlik lüli köögi ja söögisaali vahel. Kõik see koos moodustabki Bordoo seni kõige parema aasta. Ootame juba huviga, mida toob endaga kaasa järgmine aasta.

Veel

Leedu TOP 30 restorani

  Novembris avalikustab Michelin oma Läti restoranijuhi. Leedust saab siis ainus kolmest Baltimaast, kus seni veel puudub rahvusvaheline restoranigiid. See aga ei tähenda, et Leedus paremate restoranide teejuhti üldse ei ole. Kohalik Academy of Good Food soovitab TOP 30 Leedu restorani. Käisime Vilniuses ja valisime...
Loe edasi

Depressiivsest eksklusiivseks. Viljandi lugu.

  Novembris avalikustab Michelin oma Läti restoranijuhi. Leedust saab siis ainus kolmest Baltimaast, kus seni veel puudub rahvusvaheline restoranigiid. See aga ei tähenda, et Leedus paremate restoranide teejuhti üldse ei ole. Kohalik Academy of Good Food soovitab TOP 30 Leedu restorani. Käisime Vilniuses ja valisime...
Loe edasi

Neljapäev on Haapsalu päev

  Novembris avalikustab Michelin oma Läti restoranijuhi. Leedust saab siis ainus kolmest Baltimaast, kus seni veel puudub rahvusvaheline restoranigiid. See aga ei tähenda, et Leedus paremate restoranide teejuhti üldse ei ole. Kohalik Academy of Good Food soovitab TOP 30 Leedu restorani. Käisime Vilniuses ja valisime...
Loe edasi