Ajakiri

Valtera – päris Läti köök

21. Detsember 2017

Läti köögiga restoranidega Lätis on vist isegi pisut kurvemad lood kui Eesti köögiga restoranidega Eestis. Neid lihtsalt ei ole. No vähemalt üks arvestatav siiski on. Restoran Valtera – viis aastat tagasi Dikli jahilossist Riiga kolinud Valters Dzirdzinši väike restoran Riia vanalinnas.

Läti köögi juured on niisama rustikaalsed, kui Eesti köögi omad, sestap ei paku Valtersi restoran Läti toitusid päris traditsiooniliselt, vaid ikka kaasajastatud moel. Mõned kombinatsioonid üllatavad julgusega ning põhjustavad üksjagu kõneainet. Kes ei teaks Läti sprotte. Valtersi restoranis pakutakse näiteks sprotitempurat.

Valtersi isiklik lemmikrestoran Baltimaades on meie Põhjaka. Siin on ta käinud mitu korda ja on korra võtnud ka kaasa terve oma kollektiivi, et nähtust õppida ning seda Läti moel edasi arendada. Valtersi restoranis tasub alati uurida (kui teenindaja ise ei paku), kas on midagi menüüvälist. Näiteks ostavad nad sisse korraga terve lambarümba koos kõigi elunditega ning teevad sellest sööki ninast sabani.

Kindlasti tuleb Valtersi juures uudistada Läti oma jooke. Selles osas on lätlased meist pikalt ees. Meie praegune hittvahuvein rabarberist oli Valtersil olemas juba mitu aastat tagasi. Muudest marjaveinidest ning erinevatest destillaatidest rääkimata.

Kui soovite mõista Läti köögi eripära, on Valtera külastamine kohustuslik.

http://www.valterarestorans.lv/en/home/

Veel

Kaks kabedat

Lõputu võidujooks hindade ja sissetulekute vahel on praegu niisuguses seisus, kus hinnad on ennast pikalt ette rebinud. Restorani minek ei ole küll esimene meelelahutus, mis pähe tuleb. Aga kui minek ikkagi ees seisab, tahaks olla kindel, et pärast ei ole rahast tuliselt kahju. Pakume välja...
Loe edasi

Sibulate uus kodu

Lõputu võidujooks hindade ja sissetulekute vahel on praegu niisuguses seisus, kus hinnad on ennast pikalt ette rebinud. Restorani minek ei ole küll esimene meelelahutus, mis pähe tuleb. Aga kui minek ikkagi ees seisab, tahaks olla kindel, et pärast ei ole rahast tuliselt kahju. Pakume välja...
Loe edasi

Uus hing Eesti restoranimaastikul

Lõputu võidujooks hindade ja sissetulekute vahel on praegu niisuguses seisus, kus hinnad on ennast pikalt ette rebinud. Restorani minek ei ole küll esimene meelelahutus, mis pähe tuleb. Aga kui minek ikkagi ees seisab, tahaks olla kindel, et pärast ei ole rahast tuliselt kahju. Pakume välja...
Loe edasi