Ajakiri

Entresol – knapased ja numbrimaagia

20. Detsember 2017

Entresol on väike ja suhteliselt uus (kaks aastat vana) restoran Elizabete tänaval Riias. Seda päris pikka tänavat võib julgelt nimetada Läti kõige paremate maitsete tänavaks. Entresoli poolt vaadatuna tänava teises otsas asub Läti suveräänne esirestoran Vincents. Poole tee peale jääb Vermanese park, mille teises otsas asub pikka aega Läti restoranide edetabelis teist kohta hoidnud Biblioteka No 1 ja nüüd ambitsioonikas uustulnuk Entresol.

Entrsoli “nägu” on noor ja edukas peakokk Raimonds Zommers, kellest Lätis hakkab välja kujunema omaette kaubamärk. Tegemist on otsekui meie Orm Oja teisikuga Lätimaal. Entresoli edulugu on rajatud köögile, mis Prantsuse kokatehnikaid kasutades valmistab toitu suuremas osas turuvärsketest kohalikest toorainetest.

Entresol on knapas-baar-restoran (“knapas” on Läti vaste Hispaania tapas‘tele). Seepärast saab siia asja teha väiksema ja suurema näljaga või üldse ilma näljata, lihtsalt veini või kokteili jooma. Sarnaselt Läti kõige loomingulisemale restoranile 3, tundub ka Entresolil olevat oma numbrimaagia, kus eriline number on 2. Kaheaastane restoran on osutunud piisavalt edukaks, et järgmise kahe aasta jooksul avada veel kaks restorani.

https://entresol.lv/en

Veel

Selle suve kõige imelisem roog?

Kevad tuleb Muhu saarele hiilides ja pisitasa. Algab saare ühest otsast, aga teise otsa jõudmine võtab pikalt aega. Esimene kevadekuulutaja oma külalistele taas uste avamisega on Pädaste. Liival valitseb üpris vaikne elu ja Koguval pole veel üldse mingit elu. See aeg on kõige parem aeg...
Loe edasi

Restoranid UDU ja Hiis. Andis ikka oodata!

Kevad tuleb Muhu saarele hiilides ja pisitasa. Algab saare ühest otsast, aga teise otsa jõudmine võtab pikalt aega. Esimene kevadekuulutaja oma külalistele taas uste avamisega on Pädaste. Liival valitseb üpris vaikne elu ja Koguval pole veel üldse mingit elu. See aeg on kõige parem aeg...
Loe edasi

Põhja-Euroopas on viis täiuslikku restorani

Kevad tuleb Muhu saarele hiilides ja pisitasa. Algab saare ühest otsast, aga teise otsa jõudmine võtab pikalt aega. Esimene kevadekuulutaja oma külalistele taas uste avamisega on Pädaste. Liival valitseb üpris vaikne elu ja Koguval pole veel üldse mingit elu. See aeg on kõige parem aeg...
Loe edasi