Ajakiri

Entresol – knapased ja numbrimaagia

20. Detsember 2017

Entresol on väike ja suhteliselt uus (kaks aastat vana) restoran Elizabete tänaval Riias. Seda päris pikka tänavat võib julgelt nimetada Läti kõige paremate maitsete tänavaks. Entresoli poolt vaadatuna tänava teises otsas asub Läti suveräänne esirestoran Vincents. Poole tee peale jääb Vermanese park, mille teises otsas asub pikka aega Läti restoranide edetabelis teist kohta hoidnud Biblioteka No 1 ja nüüd ambitsioonikas uustulnuk Entresol.

Entrsoli “nägu” on noor ja edukas peakokk Raimonds Zommers, kellest Lätis hakkab välja kujunema omaette kaubamärk. Tegemist on otsekui meie Orm Oja teisikuga Lätimaal. Entresoli edulugu on rajatud köögile, mis Prantsuse kokatehnikaid kasutades valmistab toitu suuremas osas turuvärsketest kohalikest toorainetest.

Entresol on knapas-baar-restoran (“knapas” on Läti vaste Hispaania tapas‘tele). Seepärast saab siia asja teha väiksema ja suurema näljaga või üldse ilma näljata, lihtsalt veini või kokteili jooma. Sarnaselt Läti kõige loomingulisemale restoranile 3, tundub ka Entresolil olevat oma numbrimaagia, kus eriline number on 2. Kaheaastane restoran on osutunud piisavalt edukaks, et järgmise kahe aasta jooksul avada veel kaks restorani.

https://entresol.lv/en

Veel

Eesti Veinitee avab uksed

Veinitee kulgeb loogeldes läbi kogu Eesti. Teele jääb 20 veinitalu, millest 17 avavad üheskoos oma uksed külalistele sellel laupäeval. Kõiki külastada ei jõua ka kõige parema tahtmise juures, seepärast koostasime väikese spikri kohtadest, mis meie meelest on kõige olulisemad, et saada ettekujutus Eesti veinitootmise hetkeseisust....
Loe edasi

Kogu Eesti gastronoomia areng toimub praegu ühes laoruumis!

Veinitee kulgeb loogeldes läbi kogu Eesti. Teele jääb 20 veinitalu, millest 17 avavad üheskoos oma uksed külalistele sellel laupäeval. Kõiki külastada ei jõua ka kõige parema tahtmise juures, seepärast koostasime väikese spikri kohtadest, mis meie meelest on kõige olulisemad, et saada ettekujutus Eesti veinitootmise hetkeseisust....
Loe edasi

Suvekuulutajad

Veinitee kulgeb loogeldes läbi kogu Eesti. Teele jääb 20 veinitalu, millest 17 avavad üheskoos oma uksed külalistele sellel laupäeval. Kõiki külastada ei jõua ka kõige parema tahtmise juures, seepärast koostasime väikese spikri kohtadest, mis meie meelest on kõige olulisemad, et saada ettekujutus Eesti veinitootmise hetkeseisust....
Loe edasi