Ajakiri

Entresol – knapased ja numbrimaagia

20. Detsember 2017

Entresol on väike ja suhteliselt uus (kaks aastat vana) restoran Elizabete tänaval Riias. Seda päris pikka tänavat võib julgelt nimetada Läti kõige paremate maitsete tänavaks. Entresoli poolt vaadatuna tänava teises otsas asub Läti suveräänne esirestoran Vincents. Poole tee peale jääb Vermanese park, mille teises otsas asub pikka aega Läti restoranide edetabelis teist kohta hoidnud Biblioteka No 1 ja nüüd ambitsioonikas uustulnuk Entresol.

Entrsoli “nägu” on noor ja edukas peakokk Raimonds Zommers, kellest Lätis hakkab välja kujunema omaette kaubamärk. Tegemist on otsekui meie Orm Oja teisikuga Lätimaal. Entresoli edulugu on rajatud köögile, mis Prantsuse kokatehnikaid kasutades valmistab toitu suuremas osas turuvärsketest kohalikest toorainetest.

Entresol on knapas-baar-restoran (“knapas” on Läti vaste Hispaania tapas‘tele). Seepärast saab siia asja teha väiksema ja suurema näljaga või üldse ilma näljata, lihtsalt veini või kokteili jooma. Sarnaselt Läti kõige loomingulisemale restoranile 3, tundub ka Entresolil olevat oma numbrimaagia, kus eriline number on 2. Kaheaastane restoran on osutunud piisavalt edukaks, et järgmise kahe aasta jooksul avada veel kaks restorani.

https://entresol.lv/en

Veel

Kõige paremad restoranid. Meil ja mujal maailmas

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi

Kaks kabedat

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi

Sibulate uus kodu

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi