Ajakiri

Entresol – knapased ja numbrimaagia

20. Detsember 2017

Entresol on väike ja suhteliselt uus (kaks aastat vana) restoran Elizabete tänaval Riias. Seda päris pikka tänavat võib julgelt nimetada Läti kõige paremate maitsete tänavaks. Entresoli poolt vaadatuna tänava teises otsas asub Läti suveräänne esirestoran Vincents. Poole tee peale jääb Vermanese park, mille teises otsas asub pikka aega Läti restoranide edetabelis teist kohta hoidnud Biblioteka No 1 ja nüüd ambitsioonikas uustulnuk Entresol.

Entrsoli “nägu” on noor ja edukas peakokk Raimonds Zommers, kellest Lätis hakkab välja kujunema omaette kaubamärk. Tegemist on otsekui meie Orm Oja teisikuga Lätimaal. Entresoli edulugu on rajatud köögile, mis Prantsuse kokatehnikaid kasutades valmistab toitu suuremas osas turuvärsketest kohalikest toorainetest.

Entresol on knapas-baar-restoran (“knapas” on Läti vaste Hispaania tapas‘tele). Seepärast saab siia asja teha väiksema ja suurema näljaga või üldse ilma näljata, lihtsalt veini või kokteili jooma. Sarnaselt Läti kõige loomingulisemale restoranile 3, tundub ka Entresolil olevat oma numbrimaagia, kus eriline number on 2. Kaheaastane restoran on osutunud piisavalt edukaks, et järgmise kahe aasta jooksul avada veel kaks restorani.

https://entresol.lv/en

Veel

Tants austritega

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi

Narva. Meie Narva

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi

Otepää – ka maitsepealinn?

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi