Ajakiri

Villa Thai. Kõrghooaeg aasta läbi

6. November 2017

Villa Thai on restoran, mida kõik teavad. Vaatamata sellele, et avalikult restoranist väga palju ei räägita. See polegi oluline, sest kõige mõjusam informatsioon restoranide kohta liigub suust-suhu. On parem, kui see ei sisalda suurt kiitust, vaid rohkem vaoshoitud rahulolu. Niisuguse infovoolu on Villa Thai suutnud enda kohta käima panna. Selles seisneb nende pikaealisuse (ikkagi 15 aastat!) saladus.

Villa Thai aktiivne osanik Üllar Niitav sai esimese olulise restoranikogemuse Olümpia hotelli restoranist l’Artiste. Tegemist oli esimese olulise verstapostiga meie tärkavas restoraniäris, kus omad Eesti inimesed tegid katseeksituse meetodil vana Euroopa väärtustel baseeruvat söögikohta. See kogemus on neil kõigil hiljem aidanud etendada olulist rolli meie restoranimaastikul.

Üllari osalusega söögikohad (lisaks Villa Thaile veel Ingver ja kaks Gingerit) paistavad silma ennekõike tasakaalukuse poolest. Väljakujundatud kvaliteeti pakutakse ühtlasena iga päev ja iga minut. Kõigepealt lauale toodud tandoori ahjus küpsetatud India leivad naanid ning kikerhernekrõpsud papadamid ei üllata mitte millegagi. On lihtsalt väga head ja kõik. Täpselt samad on lood kõikide järgmiste roogadega, mida jutuajamise käigus sööme.

Vürtsikas baklažaan sibula, tomati ja ürtidega. Kanafilee india pähklite ja seentega. Vürtside ja lambalihaga praetud riis. Tuttavad maitsed nendele, kes Indias ja/või Taimaal käinud. Toidu väljapaneku kunsti Villa Thai taldrikutel ei ole ega tule ja ka restorani interjöör ei ole läbinud silmatorkavaid uuenduskuure. Kuid mitte miski ei tundu tüütuseni tuttav või väsinud ja päevinäinud.

Köögis on Indiast ja Nepaalist pärit kokad, kelle tööd korraldatakse Eesti püsivuse ning järjekindlusega. Villa Thai teab oma klientidest rohkem, kui need oskavad ette kujutada ning toimetab saadud teadmistega diskreetselt. Just parajalt palju, et külaliste huvi ei jõuaks mitte kunagi jahtuda.

Ainult niimoodi, tagasihoidlikult tegutsedes, mitte teiste söögikohtadega tähelepanu nimel rivaalitsedes, sünnib järjepidev püsiklientide vool. Tallinnas on restorane nii palju, et väljaspool kõrghooaegasid ja tähtpäevi ei pea laua broneerimisega väga vaeva nägema. Aga Villa Thais on kõrghooaeg aastaringselt. Proovige sinna suvalise pühapäeva lõunal lihtsalt niisama minna, siis näete ise!

Veel

Tants austritega

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi

Narva. Meie Narva

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi

Otepää – ka maitsepealinn?

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi