Ajakiri

Mis mõttes musita?

2. November 2017

Musita on nõutuks tegev restorani nimi. Seda juhul, kui eeldada, et nimi on tuletatud sõnast musi. Valed eeldused viivad valede järeldusteni. Musita tähendab hoopis hispaania keeles muusat. See muusa ongi ennast nüüd värskelt sisse seadnud aadressil Köleri 2, aga ta ei kutsu mitte Hispaaniasse, vaid hoopis eksootilisemasse Peruusse.

Restorani omanikud Kristel Kibuvits-Kallas ja Eerik Kallas on varem Londonis pikalt koos töötanud Lõuna-Ameerika (ja loomulikult ka Peruu) parima restorani Central omanikega. Seal kogetu on otsinud kaua väljundit, mis nüüd hakkab otsast realiseeruma.

Kuna koos Musita avamisega läks puhkepausile sama paari teine restoran, väga populaarne Musu, külvabki uue restorani nimi väikest intriigi ning esimene menüü on üleminek ühelt teisele.

Imposantsesse puumajja sisenejale avaneb ootamatu pilt – baarilett on küll loomulik osa restoranist, aga laes rippuv tagurpidi lillepeenar nii väga mitte. Rõõmsavärvilised seinamaalingud loovad lõbusa pilla-palla meeleolu, mis maja ühes servas muutub suureks ja hästi varustatud lastetoaks. Teine serv jääb nende päralt, kes laste kasvatamise east on ise ammu välja kasvanud.

Uus restoran võeti Kadriorus vastu suure huviga. Kohe esimestel päevadel pani täismaja restorani personali võimed proovile. Hakkama said!

Kes kohe ja nüüd tahab maitsta Peruud, siis olge lahked – lõhe causa on just teie jaoks. Kartulivormi-laadne roog on Peruu köögis populaarsuselt võrreldav süldi ja kartulisalatiga meil Eestis. Ja veel on Peruu päris kartulivabariik. Igast erinevast kartulisordist saab keeta ja riivida oma causa.

Musi austajaid rõõmustavad mitmed road selle restorani repertuaarist. Vähemalt kevadeni on nii. Siis plaanib muusa juba rohkem ja julgemaid Peruu-fantaasiaid realiseerida.

Veel

Kaks kabedat

Lõputu võidujooks hindade ja sissetulekute vahel on praegu niisuguses seisus, kus hinnad on ennast pikalt ette rebinud. Restorani minek ei ole küll esimene meelelahutus, mis pähe tuleb. Aga kui minek ikkagi ees seisab, tahaks olla kindel, et pärast ei ole rahast tuliselt kahju. Pakume välja...
Loe edasi

Sibulate uus kodu

Lõputu võidujooks hindade ja sissetulekute vahel on praegu niisuguses seisus, kus hinnad on ennast pikalt ette rebinud. Restorani minek ei ole küll esimene meelelahutus, mis pähe tuleb. Aga kui minek ikkagi ees seisab, tahaks olla kindel, et pärast ei ole rahast tuliselt kahju. Pakume välja...
Loe edasi

Uus hing Eesti restoranimaastikul

Lõputu võidujooks hindade ja sissetulekute vahel on praegu niisuguses seisus, kus hinnad on ennast pikalt ette rebinud. Restorani minek ei ole küll esimene meelelahutus, mis pähe tuleb. Aga kui minek ikkagi ees seisab, tahaks olla kindel, et pärast ei ole rahast tuliselt kahju. Pakume välja...
Loe edasi