Ajakiri

Vana-Posti tänava uus papagoi

22. Mai 2017

Tallinna restoranitänavaks tituleeritud Vene tänavale on sellel kevadel sündinud tõsine konkurent Vana-Posti tänava näol. MEKKiga algava ja Pegasusega lõppeva tänava keskele kolis mõne aja eest autoriköögiga Mix. Hiljuti avas seal uksed Tai restoran Nok Nok ja kohe-kohe hakkab kõneainet pakkuma Parrot MiniBar.

Omal moel edevad on need asutused kõik, aga Parroti avamine tõotab saada sümboolseks. Kui mitu head aastat tagasi kolis toidutrenditeadlikes linnades gastro restoranidest edasi pubidesse, siis Tallinnas vedu ei võetud. Pikka aega oli siin vaid üks niisugune pubi ning seegi rohkem nimepoolest, kui päriselt.

Nüüd, kus gastro järgmine sihtpunkt, baarid, on alles üsna värskelt välja kuulutatud, tuleb Parrot momentaalselt. Ja esimene põgus tutvus paar nädalat enne avamist kinnitab, et lihtsalt niisama või nimepärast ei tehta seal midagi.

Gastrobaari kontseptsiooni silmas pidades on Parroti taga vaat et Eesti dream team. Teele Raam perenaisena muutis esmapilgul eklektikaga ehmatava Manna La Roosa peaaegu üldrahvalikuks lemmikuks. Kui märkate Eestis kusagil kokteile, mis on kõige viimasem sõna, siis vaadake ringi – seal kusagil peab olema Henno Pello. Margo Paluoja lennutas viimati oma toitudega Viljandi Fellini Eesti söögikohtade edetabeli etteotsa. Nüüd siis Parrot.

Papagoi-teema on Parroti miljöös läbiv sõna otseses mõttes. See lind vaatab uudistajast uhkelt mööda juba gastrobaari logol ja kohe uksest sisseastudes proovib ta ennast märkamatuks teha rohelise taimepuhma keskel. Puuris, mis läbib kahte korrust, saab kes tahes ennast papagoina tunda.

Baari töötajad on kõige selle kõrval väga diskreetsed. Lausa veidi häbelikult poetavad nad lauale sööke ja jooke, mis võtavad sõnatuks.

Aga jätame avastamisrõõmu kõigile alles. Nagu pildid pisut paljastavad, siis teist niisugust kohta Eestis praegu kindlasti ei ole. 30 kõige kiiremat pääsevad peaproov-degustatsioonile 27. mai õhtul, kuhu on külla kutsutud Steenbergi ja Graham Becki veinimõisate esindaja. Ülejäänud peavad pisut kauem kannatama. Parrot MiniBar avab uksed juunikuu esimesel poolel.

Veel

Otepää – ka maitsepealinn?

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi

Austria reaalsus on Eestis ulme

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi

Selle suve kõige imelisem roog?

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi