Ajakiri

WICCA ON PARIM NÄDALA KESKEL!

17. Veebruar 2017

Laulasmaa spaa restoran Wicca kuulub Eesti kõige paremate söögikohtade hulka juba aastaid. Paremate hulgas püsimise üks eelduseid on kindlasti järjepidev areng. Hiljuti jõudiski lõpule Wicca miljöömuutus. Väliselt mitte väga suur muutus on sisuliselt palju olulisem. Kui varem puudus selge piir restorani Wicca ning spaa muu toitlustuse vahel, siis nüüd on see olemas nii visuaalselt, kui nimeliselt.

Wicca on nädala sees õhtusöögirestoran ning nädalalõputi avatud kogu päeva. Kardinaga eraldatud ning teistsuguse sisekujundusega Verde, mis pakub lihtsamat toitu, on avatud hommiku-, lõuna- ning õhtusöögiks seitse päeva nädalas.

Visuaalselt nõuab lisaks avaratest akendest avanevatele loodusvaadetele nüüd tähelepanu endale veel ka veiniriiul. Joogivalik on ka see, mis Wiccas viimase kahe aasta jooksul on läinud oluliselt paremaks.

Laulasmaa spaa muutub veesõprade seas üha populaarsemaks. Nädalalõppudel on hotellis enamasti väga rahvarohke. Nendel, kelle jaoks hea toidu nautimine seostub rahu ja vaikusega, on õigem minna Wiccasse nädala keskel.

Toit on ikka olnud see, mille pärast Wiccasse tullakse lähemalt ja kaugemalt ning selles osas ei ole midagi muutunud. Peakokk Angelica Udeküll tunneb viimase menüü üle siirast heameelt ning on edaspidise suhtes pisut murelik, sest ei raatsiks kevadel mitte ühtegi rooga välja vahetada.

Proovime eelroogadest veisemaksa ploomiga (12 €), pearoogadest kala ja kartulit (16 €) ning magustoitudest õlut ja leiba (7 €). Maks on küpsetatud suussulavaks ja on koos ploomi vürtsmoosi ning marineeritud punase kapsa salatiga tubli panus uue Eesti köögi arengusse. Kodumaine kala on Wiccas alati laual. Missugune nimelt, see oleneb saagist. Iga kala kõige paremad maitseomadused oskab Wicca köök meisterlikult välja võluda.

Kolmest roast kõige suurema üllatuse pakub seekord magustoit. Nisuõllevaht, tumeda õlle jäätis, linnasebiskviit ja õllesiirup! Magustoit on tehtud Hiiumaa Pruulikoja õlledest. Nisuõllevaht on tõeline meistriteos!

Wicca toit muutub viimasel aja jooksul üha lihtsamaks, aga seda maitsvamaks. Koos väikese jalutuskäiguga Laulasmaa mererannal on tegemist ühe kõige mõjusama toiduelamusega, mida Eestis praegu pakutakse.

Veel

Eesti kokakoondis sõidab medaleid tooma

  Sellel nädalal sõidab Eesti kokakoondis olümpiale medaleid tooma. Kõlab upsakalt? Üldsegi mitte. Kokakoondiste olümpiavõistlus toimub huvitavas formaadis, kus iga koondis võistleb sisuliselt iseendaga. Iga võistkond peab valmistama kolmest roast koosneva menüü 110-le inimesele ja seitsme roaga degustatsioonimenüü 14-le inimesele. Mõlemaid hinnatakse eraldi. Maksimaalse soorituse...
Loe edasi

Saaremaa hirv jäi alla Lapimaa põdrale

  Sellel nädalal sõidab Eesti kokakoondis olümpiale medaleid tooma. Kõlab upsakalt? Üldsegi mitte. Kokakoondiste olümpiavõistlus toimub huvitavas formaadis, kus iga koondis võistleb sisuliselt iseendaga. Iga võistkond peab valmistama kolmest roast koosneva menüü 110-le inimesele ja seitsme roaga degustatsioonimenüü 14-le inimesele. Mõlemaid hinnatakse eraldi. Maksimaalse soorituse...
Loe edasi

Gobi. Gruusia köögi kolmas nägu

  Sellel nädalal sõidab Eesti kokakoondis olümpiale medaleid tooma. Kõlab upsakalt? Üldsegi mitte. Kokakoondiste olümpiavõistlus toimub huvitavas formaadis, kus iga koondis võistleb sisuliselt iseendaga. Iga võistkond peab valmistama kolmest roast koosneva menüü 110-le inimesele ja seitsme roaga degustatsioonimenüü 14-le inimesele. Mõlemaid hinnatakse eraldi. Maksimaalse soorituse...
Loe edasi