Ajakiri

Salt teeb restorani maailma äärtel

7. August 2018

 

Väikest pool-keldriruumides asuvat restorani Salt ei ole avara ja loodusliku ümbrusega õnnistatud. Sellele vaatamata hõljub väikestes ruumides suur emotsioon ning ükskõiksena ei lahku sellest restoranist mitte keegi mitte kunagi.

Et Salti hing kitsikusest välja vabadusse pääseks, rändab see resto tihti ringi. Ja kuidas rändab! Aasta alguses nautisime üheskoos maailm äärel Lõuna-Aafrikat. Möödunud nädalal kompas Salt aga meie oma Eestimaa ääri ning pani ühe-päeva-resto püsti Harilaiul Saaremaal.

Teeviit juhatas metsa sõna otseses mõttes. Ja keset metsa mere ääres ühe suvekodu hoovi nurgas resto ennast sisse seadiski. Kokad asusid tööle varavalges, joogipudelid seati kuuma eest varju. Siis tuli pillimees ja tõmbas lõõtsa käima. Esimesi külalisi võttis vastu juba ehtne külapeo meeleolu ja miljöö.

Oli hea ja uue kvaliteediga külapidu. Enamasti seisneb pop-up’i mõte selles, et kõrvalises kohas asuva restoga minnakse rahva sekka. Salt tegi risti vastupidi. Viis rahva looduskaitsealale maitsma, nuusutama ja kuulama loodust.

Oma peatamatu rännukihuga on saltikad selgelt võimelised tegema restot ükskõik kus. Seekordse resto kõige loomingulisem lahendus leiti tualettruumidele.

Saltile omased kogu maailma maitsed olenevad ikkagi suuresti asukohast. Sellest, kus ja kuidas toidud ette kantakse. Niisugust elamust ei oleks külalised Salti “kodus” Vase tänavas saanud päris kindlasti.

Jääge Saltiga! Olgu kodus või võõrsil. Need, kes soovivad võõrsil, peaksid hakkama ennast ette valmistama reisiks Kanadasse…

Restoran Salt

Vase 14, Tallinn

info@saltrestoran.ee

+3725188510

Laudade reserveerimine online.

 

Veel

Kõige paremad restoranid. Meil ja mujal maailmas

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi

Kaks kabedat

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi

Sibulate uus kodu

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi