Ajakiri

Salt teeb restorani maailma äärtel

7. August 2018

 

Väikest pool-keldriruumides asuvat restorani Salt ei ole avara ja loodusliku ümbrusega õnnistatud. Sellele vaatamata hõljub väikestes ruumides suur emotsioon ning ükskõiksena ei lahku sellest restoranist mitte keegi mitte kunagi.

Et Salti hing kitsikusest välja vabadusse pääseks, rändab see resto tihti ringi. Ja kuidas rändab! Aasta alguses nautisime üheskoos maailm äärel Lõuna-Aafrikat. Möödunud nädalal kompas Salt aga meie oma Eestimaa ääri ning pani ühe-päeva-resto püsti Harilaiul Saaremaal.

Teeviit juhatas metsa sõna otseses mõttes. Ja keset metsa mere ääres ühe suvekodu hoovi nurgas resto ennast sisse seadiski. Kokad asusid tööle varavalges, joogipudelid seati kuuma eest varju. Siis tuli pillimees ja tõmbas lõõtsa käima. Esimesi külalisi võttis vastu juba ehtne külapeo meeleolu ja miljöö.

Oli hea ja uue kvaliteediga külapidu. Enamasti seisneb pop-up’i mõte selles, et kõrvalises kohas asuva restoga minnakse rahva sekka. Salt tegi risti vastupidi. Viis rahva looduskaitsealale maitsma, nuusutama ja kuulama loodust.

Oma peatamatu rännukihuga on saltikad selgelt võimelised tegema restot ükskõik kus. Seekordse resto kõige loomingulisem lahendus leiti tualettruumidele.

Saltile omased kogu maailma maitsed olenevad ikkagi suuresti asukohast. Sellest, kus ja kuidas toidud ette kantakse. Niisugust elamust ei oleks külalised Salti “kodus” Vase tänavas saanud päris kindlasti.

Jääge Saltiga! Olgu kodus või võõrsil. Need, kes soovivad võõrsil, peaksid hakkama ennast ette valmistama reisiks Kanadasse…

Restoran Salt

Vase 14, Tallinn

info@saltrestoran.ee

+3725188510

Laudade reserveerimine online.

 

Veel

Tants austritega

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi

Narva. Meie Narva

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi

Otepää – ka maitsepealinn?

  Austri avamine on meist enamikule üks suur pusimine. Aga kahele mehele Eestis on see pigem tants. Avamisel peavad käed olema sirged ja ainult randmed liikuma nii, otsekui tantsiks avaja oma peos oleva austriga. Proovige! Aga selleks, et välja tuleks peate proovima aastaid. Anti Lepik...
Loe edasi