Ajakiri

Salt teeb restorani maailma äärtel

7. August 2018

 

Väikest pool-keldriruumides asuvat restorani Salt ei ole avara ja loodusliku ümbrusega õnnistatud. Sellele vaatamata hõljub väikestes ruumides suur emotsioon ning ükskõiksena ei lahku sellest restoranist mitte keegi mitte kunagi.

Et Salti hing kitsikusest välja vabadusse pääseks, rändab see resto tihti ringi. Ja kuidas rändab! Aasta alguses nautisime üheskoos maailm äärel Lõuna-Aafrikat. Möödunud nädalal kompas Salt aga meie oma Eestimaa ääri ning pani ühe-päeva-resto püsti Harilaiul Saaremaal.

Teeviit juhatas metsa sõna otseses mõttes. Ja keset metsa mere ääres ühe suvekodu hoovi nurgas resto ennast sisse seadiski. Kokad asusid tööle varavalges, joogipudelid seati kuuma eest varju. Siis tuli pillimees ja tõmbas lõõtsa käima. Esimesi külalisi võttis vastu juba ehtne külapeo meeleolu ja miljöö.

Oli hea ja uue kvaliteediga külapidu. Enamasti seisneb pop-up’i mõte selles, et kõrvalises kohas asuva restoga minnakse rahva sekka. Salt tegi risti vastupidi. Viis rahva looduskaitsealale maitsma, nuusutama ja kuulama loodust.

Oma peatamatu rännukihuga on saltikad selgelt võimelised tegema restot ükskõik kus. Seekordse resto kõige loomingulisem lahendus leiti tualettruumidele.

Saltile omased kogu maailma maitsed olenevad ikkagi suuresti asukohast. Sellest, kus ja kuidas toidud ette kantakse. Niisugust elamust ei oleks külalised Salti “kodus” Vase tänavas saanud päris kindlasti.

Jääge Saltiga! Olgu kodus või võõrsil. Need, kes soovivad võõrsil, peaksid hakkama ennast ette valmistama reisiks Kanadasse…

Restoran Salt

Vase 14, Tallinn

info@saltrestoran.ee

+3725188510

Laudade reserveerimine online.

 

Veel

Maitsvad talvepäevad Lõuna-Eestis

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi

Viis ootamatut (toidu)kogemust

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi

Kampai on nüüd by Kim Mikkola

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi