Ajakiri

KOHALIK ON KÕIGILE KOHALIK

16. Detsember 2016

Hiljuti avalikustatud Eesti Maitsete Restoranijuht 2017 kolab ringi ka kohtades, kuhu on harvem asja, ning soovitab restosid, mida paljud ei pruugi üldse teada. Üks niisugune söögikoht on Kohalik. Selle võib leida Tallinna kesklinnast mitte väga kaugelt Uue Maailma asumist, Koidu ja Videviku tänava nurgalt.

Suve- ja grillaeda suunav viit on talvel paslik jätta tähelepanuta, küll aga tasub meelde jätta see, et nädalavahetusel avatakse Kohalik juba varajastel hommikutundidel. Sisseastujat tervitatakse leti tagant rõõmsalt. Kaminas praksub tuli ning juba laudades istujad pööravad uudishimulikult pead, et teada saada, kas uue siseneja näol on tegemist kohaliku või võõraga.


Elar Jürimäe, Raili Roosmaa ja Daisi Kadak on Kohaliku kohalikud. Elari söögitegemise oskuse ning põhimõtetega tasub tulla tutvuma lähedalt ja kaugelt. Väga vähe on neid kokkasid, kes oskavad teha igapäevaseid toitusid, mis jäävad menüüsse aastateks, sest kliendid ei ole nõus nendest loobuma. Kohalik on Tallinnas üks kõige stabiilsema söögikaardiga restosid. Aastaaegadega vahetuvad ennekõike lisandid ja harvem ka üksikud road, mis kaovad menüüst vaid selleks, et sobivamal hooajal jälle tagasi tulla.

Resto miljöö on kõigile arusaadavalt kohalik. Et iga külaline saaks seda kohaliku-tunnet isiklikult kogeda, selle eest hoolitsevad meisterlikult Raili ja Daisi. Aga pange tähele Kohalikku minnes või sealt tulles! Tõenäoliselt märkate tänaval eksootilisema välimusega ja kindlasti kaugelt tulnud inimesi oma nutitelefoni juhiste järgi kusagile suundumas. Nad ei jahi Pokemone, vaid otsivad teed Kohalikku. Kõikide tunnuste järgi kohaliku kvartaliresto tuntus on napi viie aastaga jõudnud levida väga kaugele, kuid mitte ilmtingimata kõige lähemale.


Toidud,mida Kohaliku alalised kliendid ikka ja jälle soovivad ning mille menüüst välja jätmine ei tule kõne allagi, on väga lihtsad ja kodused. Miks peaks minema näiteks kanamaksapateed kodunt välja sööma? Seda on ju imelihtne oma maitsele ning eelistustele vastavalt teha oma koduköögis… Aga proovige Kohaliku oma ära, siis saab ilma sõnadeta selgeks, miks!

Joogid on Kohalikus sama lihtsad, kui on söögid. Hinnad on taskukohased. Sellele vaatamata ei ole veinid laiatarbekaup ning uudishimu tekitab õlu, mida pakutakse üllatusvaadist.Madaltemperatuuril küpsetatud lammas kartulipüree, miniköögiviljade ja veinikastmega (12.00) on kõige kallim toit menüüs.

Kohalik naps (3.50).

Olgus söök lühike või pikk, lõpetada tasub see kindlasti Kohaliku napsiga. Sellel on väga kohalik maitse. Aga tuleme veel korraks veel toidu juurde tagasi. Kui Kohalikku peaks tutvustama üheainsa toidu kaudu siis ei teki ühelgi teenindajal mitte sekundikski kahtlust, mis toit see peaks olema. Muidugi Pärnu lahe koha! Püütud kalur Raio poolt (endine jalgpallur Raio Piiroja) ning toimetatud “helikiirusel” Kohalikku. Seda kala läheb täpselt nii palju, kui Raio püüda ja restoranis puhastada jõutakse.

Miks meil niisugusest erilisest roast siis pilti ei ole? Ikka seepärast, et eelistame kindlasti silmadega söömisele suuga söömist ning soovitame seda kõigile teistele ka. Kohtumiseni Kohalikus!

Veel

Narva. Meie Narva

Narva on eriskummaline. Suure osa eestimaalaste meelest elatakse seal mingit omamoodi ja kahtlasevõitu elu. Nii, et mujalt Eestist Narvasse minekuks peab põhjuseid ikka päris hoolega otsima. Me siis otsisimegi ja leidsime neid kokku lausa kolm.   Kohvik Kaar     See asub kunagise Kreenholmi juhtkonna...
Loe edasi

Otepää – ka maitsepealinn?

Narva on eriskummaline. Suure osa eestimaalaste meelest elatakse seal mingit omamoodi ja kahtlasevõitu elu. Nii, et mujalt Eestist Narvasse minekuks peab põhjuseid ikka päris hoolega otsima. Me siis otsisimegi ja leidsime neid kokku lausa kolm.   Kohvik Kaar     See asub kunagise Kreenholmi juhtkonna...
Loe edasi

Austria reaalsus on Eestis ulme

Narva on eriskummaline. Suure osa eestimaalaste meelest elatakse seal mingit omamoodi ja kahtlasevõitu elu. Nii, et mujalt Eestist Narvasse minekuks peab põhjuseid ikka päris hoolega otsima. Me siis otsisimegi ja leidsime neid kokku lausa kolm.   Kohvik Kaar     See asub kunagise Kreenholmi juhtkonna...
Loe edasi