Ajakiri

Hea lihtsa toidu Radio

11. Aprill 2019

 

Kas olete mõelnud selle peale, et restoranide poolest võistleb Kadriorg juba mistahes teise linnaosaga, olgugi, et vanalinn, Rotermanni ja Telliskivi on palju tuntumad. Kadriorus on kindla koha sisse võtnud Nop, Gourmet Coffee, Salt, Mantel ja Korsten ja nüüd Radio…

Radio on Rado Mitro ja Tanel Turki restoran Kadriorus tele- ja raadiomajade vahetus läheduses. Seal, kus varem asus Lucca veinipood ja -restoran. Veinipood on alles endisena, kuid restoran on uus.

Radio personali näeb tihti ise oma restoranis istumas, sööki-jooki maitsmas ja plaane pidamas. Nii sünnib Rado lihtsate, kuid ülimaitsvate roogade liit Taneli poolt välja valitud kõige sobivamate jookidega.

 

 

Kui meie seal möödunud nädalal käisime, oli taldrikutel kõige suurem kevadekuulutaja spargel. Kööki aga jõudis just esimene karulauk, mis kohe järgmisel päeval ka taldrikule läks. Radio pakub toitusid, millest suuremat osa ei ole keeruline kodus ise valmistada, aga nii hästi ikka välja ei tule, kui Radol.

Taneli valitud vein iga toidu kõrval on otsekui selle roa jaoks loodud. Täpselt nii nagu see Grüner Veltliner spargli kõrval. Tegemist on naabruskonna rahvale mõeldud restoraniga ja see peab olema nii taskukohaste hindadega, et lõunal ja veinil võiks käia kasvõi iga päev.

Lõunaroogade hinnad jäävad nelja ja kuue euro vahele. Odavamate klaasiveinide hinnad algavad allpool nelja eurot. Niisuguseid hindu võib küll leida ka mujalt Tallinnast, niisugust kvaliteeti sama hinna eest aga mitte.

 

 

Rado ei oska öelda, miks Radio üheks kõige lemmikumaks roaks on kujunenud friteeritud lillkapsas Parmesani ja chimichurri ehk küüslaugu-petersellikastmega. Meie maitseme seda koos Taneli poolt kärmelt klaasi valatud kreemise Limoux Haute Vallée’ga ja oskame öelda küll – see on vastupandamatu, eriti veiniga koos.

Et ikka kindlasti huvitav oleks, siis leiab Radio söögikaardilt alati midagi erilist. Praegu on selleks grillitud lambasüdamed juurselleri remulaadiga. Paljud esitavad küsimusi, aga tellida ei tihka. Neile siis antakse lusikaga pisut niisama maitsta. Umbusk saab koos lusikatäiega alla neelatud.

Tegelikult on uskumatu, et üks lihtne roog klaasi veiniga võib muuta päeva paremaks. Aga minge Radiosse ja proovige ära. Nii on.

 

Veel

Maitsvad talvepäevad Lõuna-Eestis

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi

Viis ootamatut (toidu)kogemust

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi

Kampai on nüüd by Kim Mikkola

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi