Ajakiri

Restoran 3 – kohtumine metsas, Riia kesklinnas

18. Detsember 2017

Restoran 3 esindab Läti söögikohtade seas praegu kõige loomingulisemat lähenemist toidule. Tegemist on uue Läti köögi kõige aktiivsema edendajaga ning traditsiooniliste maitsete uuendajaga. Restorani osanik Eriks Dreibants on tuntud telenägu ja riigi esinduskokk seal, kus Läti maitseid parasjagu tutvustatakse. Igapäevaselt jagab ta ennast restoranide 3 ja Kolm Kokka – Rohkem Head vahel. Osanik ja peakokk Juris Dukalskis pühendab ennast täielikult restoranile 3.

Süüa tehakse restoranis ennekõike metsasaadustest ja ökotoodetest. Au sees on kõige ära kasutamine “ninast sabani”. Päevasel ajal on a la carete menüü ja lõunapakkumised, õhtul lisanduvad maitsmismenüüd.

Kindlasti erilise elamuse saab teisel korrusel, kuhu kutsutakse “jalutuskäigule avastamata maitsete radadel”. Söögisaal on dekoreeritud eriliselt looduslähedaseks. Maitseid ja aroome toetab videopilt, mis viib virtuaalsele jalutuskäigule metsa. Just sinna, kust parasjagu suus olevad maitsed pärinevad.

Kui maitsmismenüüks aega ei piisa, siis soovitame a la carte eelroogade seast valida heeringa. Sellest kalast on igal Läänemere-äärsel rahval oma kodune maitse suus. Restorani 3 roog näitab suurepäraselt, kuidas lätlased valmistavad heeringat neile omasel moel ning saavutavad maitsed, mida mere teistel kallastel ei kohta. Pearoogadest soovitame lambaliha. Sellele antakse viimane okaspuusuitsune mekk ja aroom otse söögilaual. Veini asendab suurepäraselt mõni restoranis kohapeal sündinud mahlasegudest.

http://www.restaurant3.lv/en/

Veel

Maitsvad talvepäevad Lõuna-Eestis

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi

Viis ootamatut (toidu)kogemust

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi

Kampai on nüüd by Kim Mikkola

See, et mingid veidrikud, kes kodus süüa ei malda, rändavad ringi ja “kollektsioneerivad” häid maitseid, on ammu teada. Eestlaste seas nende arv muudkui kasvab ja maitserieisile ei pea üldse minema Eestist välja. Ainuüksi Lõuna-Eestis kulub mitu head päeva, et kõik paremad palad saaksid ära proovitud....
Loe edasi