Ajakiri

Kniks ja Kraaps – rõõmust rõkkav restoran

12. Detsember 2017

Peresõbralik restoran – kõlab pisut kummaliselt, kas pole? Missugune söögikoht siis ei ole peresõbralik? Tõepoolest, mõned väga kõrge tasemega restoranid dikteerivad ka meil käitumisreegleid ning väikesed lapsed ei ole ilma tingimusteta teretulnud. Kuid niisuguseid on väga vähe.

Tegelikult on täpselt niisama vähe ka neid söögikohtasid, kus laste peale on päriselt mõeldud ja kõik asjad on korraldatud nii, et mugav oleks kõigil. Esimesena meenuvad Umami Mustamäe ja Õismäe vahel ning Musita Kadriorus. Nendele lisaks aga on söögikoht, mis on lastele pööratud tähelepanu poolest klass omaette. Räägime restoranist Kniks ja Kraaps Balti jaama turul.

Õhtupoolik, kui restosse pildistama läheme, ei ole päris igapäevane. Külas on kokakool “Kirju Köök” ning suurele mängutoale lisaks on ka vähemalt kolmandik söögitoast laste tegemisi täis. See ei takista mängutoas askeldavate väiksemate laste vanematel endale laua ja meelepärase toidu leidmist või niisama telefoni näppimist. Ja ära mahub veel ka üks väiksem seltskond, kes tähistab sünnipäeva.

Restoran rõkkab rõõmust, aga see ei väljendu valjus käras, vaid rohkem keskendunud tegutsemises. Restorani “hing” Kadi Jaanisoo räägib, et söögikoht sündis isiklikust kogemusest, kus vankriealise või pisut vanema lapsega linnas ringi liikudes ei olnud just liiga palju kohti, kuhu sööma minna.

Söömine ongi Kniks ja Kraapsus korraldatud pisut ebatavaliselt. Kõigepealt satub siseneja leti ette, millest üks osa on buffet-laua päralt. Kui mudilane mängutuba silmab, ununeb tühi kõht sootuks. Parem on proovida laps enne mängude algust ära toita, ning selle juures on rüblik kindlasti kannatamatu.

Aga kui kannatust jätkub, siis saab süüa tellida ka lühikesest a la carte menüüst. Toidud on mõnusalt koduse väljanägemisega ja maitsvad. Nende valmistamist korraldab restorani teine “hing” Maris Gusev. Lahkudes tõdeme, et Kniks ja Kraaps ei ole “kindlasti ainult lastega” koht. Siia võivad koduse toidu lembelised täiskasvanud ka ilma lasteta tulla. Kõhu saab kindlasti täis ja igav ei hakka täpselt niisama kindlasti.

SaveSave

Veel

Eesti Veinitee avab uksed

Veinitee kulgeb loogeldes läbi kogu Eesti. Teele jääb 20 veinitalu, millest 17 avavad üheskoos oma uksed külalistele sellel laupäeval. Kõiki külastada ei jõua ka kõige parema tahtmise juures, seepärast koostasime väikese spikri kohtadest, mis meie meelest on kõige olulisemad, et saada ettekujutus Eesti veinitootmise hetkeseisust....
Loe edasi

Kogu Eesti gastronoomia areng toimub praegu ühes laoruumis!

Veinitee kulgeb loogeldes läbi kogu Eesti. Teele jääb 20 veinitalu, millest 17 avavad üheskoos oma uksed külalistele sellel laupäeval. Kõiki külastada ei jõua ka kõige parema tahtmise juures, seepärast koostasime väikese spikri kohtadest, mis meie meelest on kõige olulisemad, et saada ettekujutus Eesti veinitootmise hetkeseisust....
Loe edasi

Suvekuulutajad

Veinitee kulgeb loogeldes läbi kogu Eesti. Teele jääb 20 veinitalu, millest 17 avavad üheskoos oma uksed külalistele sellel laupäeval. Kõiki külastada ei jõua ka kõige parema tahtmise juures, seepärast koostasime väikese spikri kohtadest, mis meie meelest on kõige olulisemad, et saada ettekujutus Eesti veinitootmise hetkeseisust....
Loe edasi