Ajakiri

Riis on muutunud

23. Oktoober 2017

Restoran Riis Kadriorus on teinud läbi rohkem ja vähem märgatavaid muudatusi. Köök, mis varem seina taga peidus oli, on nüüd ilusti kõigile avatud ning levitab söögisaali lähematesse laudadesse vastupandamatut aroomi.

Varem oli Riisil üks perenaine – Kadri. Nüüd on perenaise kõrval ka peremees. Tema on Lauri. Kahe inimese juhitavas köögis jõutakse rohkem kui varem. See, mida jõutakse valmistada, on kriidiga seina peal kirjas.

Need olid hästi nähtavad muudatused. Vähem nähtavad, kuid suus koheselt tuntavad muutused puudutavad toitu. Vaadake pho bo suppi. Kas on midagi muutunud? Ei ole. Täpselt sama lugu on kevadrullidega. Lühidalt tähendab see, et vanad head lemmiktoidud on alles.

Lisandunud on Lauri poolt kaasatoodu. Ja see on raskemini märgatav muutus. Kohe kevadrullide kõrval olev roog näeb välja nii nagu Riisi road ikka. Aga veisekeel ja põdra antrekoot, tallemaks kukeseentega, veisesüda…

Laurile sümpatiseerib Põhjala köök ning Riisis saavadki nüüd kokku ida ja põhi. See on kokanduses praegu moodne suund. Tehakse seda enamasti nii, et Põhjala toitudele lisatakse eksootilisi maitsenüansse. Riisis on mindud aga hoopis kaugemale. Põhjala põhitoorained tehakse toiduks sealsete põhimõtete järgi ning ümbritsetakse siis Aasia lisanditega. Niisugust toiduvalmistamist mujal Eestis praegu kindlasti ei kohta.

Söökide juurde pakutakse “päeva joogisaaki”. Iga päeva saak on üks vahuvein, üks valge ning üks punane vein. Kellele niisugune seniolematu toiduvalmistamine väga meeldib, võib riiulilt olulisemad ja eksootilisemad koostisained kaasa osta.

Vot niisugune Riis on meil nüüd!

Veel

Otepää – ka maitsepealinn?

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi

Austria reaalsus on Eestis ulme

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi

Selle suve kõige imelisem roog?

Kui talv Otepäält lahkub, siis loovutab linn oma pealinna tiitli ja vaibub vaikellu. Kampaaniaga Otepää Maitsed püütakse inimesi uuesti Otepääle tagasi tulema meelitada. Aga kas tasub minna? Käisime kohapeal veendumas ja saadud kogemuse põhjal julgeme soovitatada 3+1 kindla peale mineku kohta.   Vidrike külamaja    ...
Loe edasi