Ajakiri

Riis on muutunud

23. Oktoober 2017

Restoran Riis Kadriorus on teinud läbi rohkem ja vähem märgatavaid muudatusi. Köök, mis varem seina taga peidus oli, on nüüd ilusti kõigile avatud ning levitab söögisaali lähematesse laudadesse vastupandamatut aroomi.

Varem oli Riisil üks perenaine – Kadri. Nüüd on perenaise kõrval ka peremees. Tema on Lauri. Kahe inimese juhitavas köögis jõutakse rohkem kui varem. See, mida jõutakse valmistada, on kriidiga seina peal kirjas.

Need olid hästi nähtavad muudatused. Vähem nähtavad, kuid suus koheselt tuntavad muutused puudutavad toitu. Vaadake pho bo suppi. Kas on midagi muutunud? Ei ole. Täpselt sama lugu on kevadrullidega. Lühidalt tähendab see, et vanad head lemmiktoidud on alles.

Lisandunud on Lauri poolt kaasatoodu. Ja see on raskemini märgatav muutus. Kohe kevadrullide kõrval olev roog näeb välja nii nagu Riisi road ikka. Aga veisekeel ja põdra antrekoot, tallemaks kukeseentega, veisesüda…

Laurile sümpatiseerib Põhjala köök ning Riisis saavadki nüüd kokku ida ja põhi. See on kokanduses praegu moodne suund. Tehakse seda enamasti nii, et Põhjala toitudele lisatakse eksootilisi maitsenüansse. Riisis on mindud aga hoopis kaugemale. Põhjala põhitoorained tehakse toiduks sealsete põhimõtete järgi ning ümbritsetakse siis Aasia lisanditega. Niisugust toiduvalmistamist mujal Eestis praegu kindlasti ei kohta.

Söökide juurde pakutakse “päeva joogisaaki”. Iga päeva saak on üks vahuvein, üks valge ning üks punane vein. Kellele niisugune seniolematu toiduvalmistamine väga meeldib, võib riiulilt olulisemad ja eksootilisemad koostisained kaasa osta.

Vot niisugune Riis on meil nüüd!

Veel

Kõige paremad restoranid. Meil ja mujal maailmas

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi

Kaks kabedat

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi

Sibulate uus kodu

  Suve algus on restoranide tunnustamise aeg. Kahe erineva üritusega Soomes Turus ja Tallinnas avalikustas Michelin oma restoranijuhid Põhjamaades. Michelini restoranijuhti 2023 pääsesid: 107 restorani Taanist 78 restorani Rootsist 50 Norrast 34 Eestist 28 Soomest 7 Islandilt Suuremaid üllatusi väljakuulutamine ei pakkunud. Kõik neli kolme...
Loe edasi