Ajakiri

Tuul ja Mõrrad… See on Muhumaa
25. July 2017

Väike Muhu saar oli juba andnud Eesti kulinaaria arengusse uskumatult suure panuse. Mõelge vaid – Pädaste oma Alexandri ja Meremajaga (nüüd Jahtklubi), Nami Namaste, Kalakohvik, Koost… Muhu leivast ja õllest (Muhu Pruulikoda) rääkimata. Aga sinna, kus juba on, mahub veelgi juurde. Nii ka Muhumaal. Sellel suvel tegid uksed lahti veel kaks uut söögikohta. 

Loe edasi

Vaht, tuul ja vaev. Jutud kolmest Hiiumaa söögikohast
18. July 2017

Paar viimast aastat on olnud Eestis eriti õllevahused. Väikeõllepruulijad tegid revolutsiooni ära ning ehitavad nüüd üles “oma riiki”. Hiiumaa Pruulikoda on selles riigis niisama omanäoline kui on Hiiumaa Eestis. Nende pruulitud õlu eristub “maitsetusega” – see tähendab, et tegemist on kergelt joodavate õlledega, mitte maitsepommidega. Ja Hiiumaa saarena on oma toiduga ikka püsinud vaguralt palju suurema Saaremaa varjus. Kui Saaremaa on hea kohaliku toidu ning koduõlle sünonüüm, siis Hiiumaa on… Üks avastamata maa. 

Loe edasi

Pärnu paremad maitsed kolme hotelli neljas restoranis
4. July 2017

Pärnu tegi möödunud aastal Eesti tillukeses restoranimaailmas suuri tegusid. Nii peabki olema, et selle linna esirestoran on kahekümne Eesti kõige parema seas. Aga hoopis olulisem on see, et sajast söögikohast, mida Eesti Maitsete Restoranijuht 2017 soovitab, asub Pärnus kaheksa.

Loe edasi
?>